Tiltale: Forsøgte at dræbe 19-årig pige med sin bil under sex-date

Nyt krav om dom til forvaring i sag om bevidst påkørsel og drabsforsøg på Amager

Påkørslen skete på Hedegaardsvej ud for 189 ved Haveforeningen Elmely.
Påkørslen skete på Hedegaardsvej ud for 189 ved Haveforeningen Elmely.

Han siger, det var en ulykke. Men statsadvokaten mener, det var et drabsforsøg, da en 32-årig pakistaner kørte hen over en 19-årig kvinde med sin bil på Hedegaardsvej i København en tidlig morgen i juni sidste år.

Kvinden blev slæbt otte-10 meter efter bilen og hårdt kvæstet, hvorefter den 32-årige flygtede med en passager i bilen og lod den 19-årige ligge livløs på vejen.

Når retssagen mod den 32-årige begynder mandag kræver statsadvokaten, at han idømmes forvaring på ubestemt tid, fordi Retslægerådet mener, at han er så farlig, at der er en høj risiko for, at han begår personfarlig kriminalitet igen.

Han nægter sig skyldig.

Forvaring er sammen med livsvarigt fængsel den strengeste straf i Danmark, og det er opsigtsvækkende, at det er femte gang i år, at en kriminel kræves idømt forvaring.

Allerede fire forvaringsdomme i år
Der er allerede faldet fire forvaringsdomme i 2015, senest torsdag, hvor voldtægtsforbryderen Henrik Andersen, 34, blev sendt i fængsel på ubestemt tid for drabsforsøg, vold og voldtægtsforsøg.

Normalt falder der kun en eller to forvaringsdomme om året i Danmark.

Se også: Mistænkt for drabsforsøg anholdt: Kørte 19-årig kvinde over

Drabsforsøget på den 19-årige skete den 4. juni sidste år klokken 6.10, da hun mødtes med den 32-årige, efter at de havde fået kontakt med hinanden på en erotisk datingside. Hun har også anden etnisk baggrund.

Med i bilen var en 29-årig kammerat til den 32-årige. Ifølge tiltalen sad den 19-årige på knæ ved bilens åbne fordør i førersiden, da den 32-årige satte bilen i bakgear, så kvinden blev ramt af bildøren og væltet omkuld på jorden.

Så kørte den 32-årige med vilje hen over kvinden, der blev slæbt med af bilen.

Anholdt i lufthavnen
Først en måned efter påkørslen blev den 32-årige anholdt i lufthavnen, da han kom hjem fra Pakistan.

I grundlovsforhøret forklarede han, at han og kammeraten havde samlet kvinden op i en stjålen bil på en p-plads ved hendes hjem.

Hun og den 29-årige havde siddet det meste af natten på bagsædet og drukket og sniffet kokain, og om morgenen ville han gerne af med kvinden, så han kunne komme hjem til Albertslund.

Den 32-årige hævdede, at han forsøgte at få kvinden ud af bilen, men at hun stak ham en lige højre og sparkede ham. Der opstod tumult, og hun hang fast i døren, da han gassede op for at køre væk. Hun blev ramt, og da han forsøgte at undvige kom hun ind under bilen.

Se også: Efterlyser 31-årig for drabsforsøg med bil

Kvinden og den 29-årige kammerat har dog en helt anden forklaring, der kommer frem under retssagen. Et vidne, der overnattede i en haveforening, forklarede til politiet, at han hørte et skænderi på udenlandsk ude på vejen. Så hørte han et bump og en kvinde skrige.

Vidnet gik ud på vejen og så en bil køre hen over en kvinde, der stoppede med at skrige. Så flygtede bilisten.

Den stjålne Ford Mondeo, der ifølge tiltalen blev brugt til drabsforsøget, blev fundet i Albertslund. Politiet fik identificeret den 32-årige og hans 29-årige kammerat ved elektronisk efterforskning af kontakterne på internettet med den 19-årige.

Vanvidskørsel
Statsadvokaten har rejst tiltale mod den 32-årige for 33 forhold, blandt andet overtrædelser af færdselsloven, tyveri og en vanvidskørsel i Glostrup, hvor han var påvirket af hash.

På Hovedvejen kørte han mindst 105 km/t og overhalede en bil højre om, så han mistede herredømmet og kørte op på cykelstien, hvor han ramte tre cyklister og den enes to-årige søn. Den ene cyklist fik trykket et ribben.

Den 32-årige er tidligere straffet for vold, og han er også tiltalt for et overfald på en kvinde på Kongens Nytorv, hvor han ad to omgange slog hende med knytnæver, trak hende i håret og kinden og stak to fingre i hendes mund. I svingdøren til Hotel d´Angleterre stak han hende, ifølge anklageskriftet, to knytnæveslag.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere