Tiltale i 'Hvepsebo-sag': Rumænske svindlere snød SKAT for millioner

Nu ruller sagen mod den største 'celle' i 'Hvepsebo-sagen' mod 14 formodede bagmænd

Her slår politiet til i 'Operation Hvepsebo' hvor den anden del af sagen mod 'celle 1' omfatter tiltalen mod 14 formodede bagmænd.

Med få klik på internettet yder danske firmaer lån, sælger mobiltelefoner og udsteder kontokort med tilhørende kreditter.

Det er også nemt at svindle SKAT ved at indberette fiktive lønninger for falske medarbejdere med for høj A-skat og AM-bidrag, så skattevæsenet pænt betaler skatten tilbage.

Det har rumænske kriminelle udnyttet groft, mener politiet, der nu har tiltalt endnu 14 formodede bagmænd i 'Operation Hvepsebo' om organiseret økonomisk kriminalitet rettet mod danske virksomheder og SKAT.

SKAT alene udbetalte 3,6 millioner til svindlerne, lyder tiltalen.

'Hvepsebo-sagen' er delt op i tre 'celler', og den 21. oktober tager retten i Lyngby hul på sagen om 'celle 1', der er kompleksets største.

I forvejen behandler retten i Hillerød sagen mod tre tiltalte bagmænd i 'celle 3', to brødre og deres søster, og senere på året kommer sagen om 'celle 2' for retten mod seks tiltalte bagmænd.

Her slår politiet døren ind på en af de mange adresser, hvor rumænerne boede. 112 - 15. sep. 2015 - kl. 15:22 Tiltalt for menneskehandel sendte formue hjem til Rumænien

De 14 tiltalte bag 'celle 1' har - ifølge tiltalen - rekrutteret ikke færre end 115 rumænere, der er blevet brugt som stråmænd til at optage lån, købe iPhones, oprette kontokort, lease biler og snyde SKAT for samlet næsten 10 millioner kr.

Falske kontrakter og lønsedler
De 14 tiltalte nægter sig skyldige. En 34-årig rumæner er stadig eftersøgt i sagen med international arrestordre, men spørgsmålet er, om politiet kan nå at få ham anholdt og udleveret inden retssagen starter.

Ud af de 115 personer mener politiet at 26 fattige rumænere har været udsat for menneskehandel, hvor de er blevet rekrutteret i Rumænien og transporteret til Danmark og indkvarteret med falske løfter om arbejde.

I stedet fulgte bagmændene rumænerne til myndighederne og bistod dem med oprettelse af danske cpr-numre, folkeregisteradresser og bankkonti. De blev udstyret med falske ansættelseskontrakter og lønsedler som 'dokumentation' for at de havde arbejde.

Her slår politiet døren ind på en af de mange adresser, hvor rumænerne boede. 112 - 15. sep. 2015 - kl. 12:13 Politiet: Vidner truet til tavshed i 'Hvepsebo-sagen'

Derefter inddrog bagmændene deres identitetspapirer, pas, sygesikringsbeviser, NemID, kredit- og kontokort for at misbruge deres identiteter til bedrageri, lyder tiltalen.

En lang række danske firmaer som benzinselskaber, teleselskaber, kreditfirmaer og bilforhandlere er blevet bedraget for knapt 5,9 millioner kr., mens SKAT er blevet snydt for godt 3,6 millioner kr.

Det skete ved at bagmændene via internettet indberettede fiktive indtægter og for højt ansat A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for de falske ansatte, så SKAT udbetalte pengene i 'overskydende skat'.

Desuden er politiet ved at udarbejde en ny anklage for bedragerier for flere hundrede tusinde kroner, så det samlede beløb i 'celle 1' kommer op på cirka 10 millioner kr.

Her slår politiet døren ind på en af de mange adresser, hvor rumænerne boede. 112 - 15. sep. 2015 - kl. 10:06 Tiltalt blev væk fra sag om menneskehandel

Anklageskriftet mod de tiltalte i 'celle 1' beskriver, hvordan de 26 'handlede' rumænere blev rekrutteret i Rumænien enten via internettet eller personligt og blev lovet arbejde i Danmark.

Leasede dyre biler
Derefter sørgede bagmændene for at arrangere og betale deres rejser til Danmark med bus eller bil. De blev indkvarteret i en række huse og lejligheder, hvorefter svindlen gik i gang.

De rumænske stråmænd sørgede blandt andet for at lease biler som BMW, Audi, Peugeot og Hyundai, der blev overdraget til bagmændene. Leasing-svindlen alene udgør alene over 1,5 millioner kr.

Her slår politiet døren ind på en af de mange adresser, hvor rumænerne boede. 112 - 15. sep. 2015 - kl. 08:55 Bagmænd tiltalt: Truede fattige rumænere til million-bedragerier

Det var politiets 'Task Force Indbrud', der kom på sporet af den rumænske organisation og den 25. februar i år slog politiet til mod 62 adresser på Sjælland og anholdt de 23 formodede bagmænd foruden de mange rumænske stråmænd.