Tiltale: Mand brændte toårig med tændt cigaret

En 22-årig mand nægter sig skyldig i vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter

En to-årig dreng har ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fået ar på sin ene arm og på sin ryg som følge af, at hans stedfar brændte ham. (Foto: Jacob Ehrbahn)
En to-årig dreng har ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fået ar på sin ene arm og på sin ryg som følge af, at hans stedfar brændte ham. (Foto: Jacob Ehrbahn)

En 22-årig mand fra Taastrup skal på fredag forsvare sig mod beskyldninger om, at han har brændt en blot to-årig dreng med en tændt cigaret flere steder på kroppen. Manden er tiltalt efter den strenge voldsparagraf i straffeloven, der taler om vold 'af særlig rå, brutal eller farlig karakter'.

Manden nægter sig skyldig.

Mishandlingen af drengen har ifølge politiet fundet sted mellem maj og juli sidste år på en ikke nærmere angivet adresse. Her boede manden, der ikke er biologisk far, med drengens mor. De to er ikke længere sammen.

- På nuværende tidspunkt ved vi ikke, hvor volden skulle have fundet sted og om, hvorvidt det er sket flere gange i perioden eller kun en enkelt gang, men flere steder på kroppen. Men det er vores opfattelse, at volden kan være foregået på en adresse i Næstved, siger sagens anklager Mia Østergaard fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Hun kan heller ikke sige noget om det eventuelle motiv.

- Det kan være, vi kommer til at vide mere om det på fredag. Men nu behøver motivet jo ikke nødvendigvis at være klarlagt, for at man kan blive dømt, siger anklageren.

Sagen var længe undervejs
Det var de kommunale myndigheder, der anmeldte sagen til politiet i begyndelsen af juli 2014. Og drengen blev efterfølgende undersøgt af en læge, der altså kunne udelukke, at drengen havde pådraget sig sine tydelige ar på både arm og ryg på andre måder end gennem vold. Efter en samtale med moren besluttede politiet at sigte dennes tidligere samlever, som hele tiden har nægtet at have noget med volden at gøre.

Anklagemyndigheden vurderede ud på efteråret og efter en foreløbig efterforskning, at det ikke var sandsynligt, at sagen kunne føre til domfældelse af den 22-årige, men statsadvokaten valgte i november at omstøde den beslutning.

- Og det er grunden til den lange sagsbehandlingstid, siger Mia Østergaard.

For lille til at blive afhørt
Der er ifølge politiet ingen vidner til den påståede vold. Politiet overvejede på et tidspunkt at lade den lille dreng afhøre, men besluttede, at det ikke ville tjene noget formål.

Der er indkaldt seks vidner til at afgive forklaring for at få kastet lys over forholdet mellem drengen og den 22-årige. Ud over moren er også drengens mormor, hans biologiske far og dennes kæreste indkaldt. Det samme er en pædagog. Forsvaret har indkaldt den 22-åriges mor til at skulle afgive forklaring.

Ifølge Mia Østergaard vil det ikke være første gang, at den 22-årige bliver dømt for vold, hvis han dømmes. Derfor har hun også i anklageskriftet lagt op til, at straffen vil kunne blive skærpet i forhold til ellers.