Tiltale mod 16-årig pige: Forberedte bombeanslag mod to skoler

Pigen er tiltalt for forsøg på terrorisme

Se video fra området her. (Video: LocalEyes)

En 16-årig pige er i dag blevet tiltalt for forsøg på terrorisme mod to skoler i den såkaldte Kundby-sag. En 25-årig mand, der har siddet fængslet i samme sag, er til gengæld blevet løsladt, efter at anklagemyndigheden har opgivet at rejse tiltale mod ham for medvirken.

Ifølge anklageskriftet har den 16-årige forsøgt at fremstille det hjemmelavede sprængstof TATP ved hjælp af bombemanualer og indkøbte kemikalier hjemme hos sig selv. Målet for hendes terrorplaner var, ifølge anklageskriftet, Sydskolen i Fårevejle og den jødiske skole Carolineskolen i København.

112 - 23. dec. 2016 - kl. 06:15 Kundby-sag: Sådan vil terrorsag mod teenagepige forløbe

- Den 16-årige har ifølge anklageskriftet været langt fremme med at forberede bombeanslag mod to skoler. Hun er tiltalt for at have gjort forberedelser til bombefremstilling og for at have planlagt prøvesprængning. Anklagemyndigheden rejser derfor en straffesag mod hende efter straffelovens bestemmelser om terror, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas i en pressemeddelelse.

Den 16-årige er tiltalt for forsøg på terrorisme efter straffelovens paragraf 114. Hun blev, ifølge anklageskriftet, stoppet i forberedelserne til terror, da hun blev anholdt af politiet den 13. januar 2016.

Hun har siden siddet varetægtsfængslet i en lukket institution for unge.

Det samme har den 25-årige mand, der nu løslades, efter statsadvokaten har vurderet, at der ikke er grundlag for at tiltale ham for medvirken til terror-forsøg

- Efterforskningen mod den 25-årige mand har været meget omfattende, og blandt andet har politiet indhentet elektroniske oplysninger fra udlandet for at få afsøgt alle hjørner af den meget alvorlige mistanke mod ham. Det er derfor først nu, at vi har fået et samlet billede af hans rolle, og den rolle giver ikke grundlag for, at vi tiltaler ham. Derfor er han i dag blevet løsladt og alle sigtelser mod ham bliver ophævet, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas i pressemeddelelsen.

Michael Juul Eriksen bebuder, at der nu venter et erstatningskrav i den høje ende.

- Min klient har siddet varetægtsfængslet i 13 måneder, hvor han har været sigtet for terror. Det vil efter de gældende takster give en erstatning på omkring en million kroner, siger Michael Juul Eriksen til Ritzau.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere