Tiltale: Skar hovedet af medfange efter grusom tortur

En 44-årig drabsdømt mand i USA blev ifølge sigtelse pint på den mest grusomme måde af cellekammerat

31-årige Jaime Osuna nægtede sig skyldig i drab og andre sigtelser, deriblandt tortur, ved det første retsmøde torsdag i Los Angeles. Politifoto.
31-årige Jaime Osuna nægtede sig skyldig i drab og andre sigtelser, deriblandt tortur, ved det første retsmøde torsdag i Los Angeles. Politifoto.

En drabsdømt mand er sigtet for at have dræbt og delvist parteret en anden drabsdømt mand, som han delte celle med i et fængsel i Californien i USA.

Myndighederne betegner drabet, der skete i marts, som uhørt sadistisk.

Det vides ikke, hvor meget af parteringen der fandt sted, mens offeret - den 44-årige Luis Romero - fortsat var i live.

Men vicestatsadvokat Phil Esbenshade skriver i en mail, at "vi tror, at offeret var ved bevidsthed i hvert fald en del af tiden".

Esbenshade tilføjer, at det er den mest "grusomme" drabssag, han har set. Blandt andet havde offeret fået sit hoved skåret af.

31-årige Jaime Osuna nægtede sig skyldig i drab og andre sigtelser, deriblandt tortur, ved det første retsmøde torsdag i Los Angeles.

Ifølge tiltalen om tortur havde Osuna til hensigt at påføre sit offer "ekstrem smerte og lidelse".

Fængselsmyndigheden i Californien har indledt en intern undersøgelse om drabet, der fandt sted i nattetimerne. Myndigheden vil ikke oplyse, hvordan indsatte bliver overvåget om natten.

Fængselsvagter fandt Romero død i sin celle om morgenen den 9. marts i fængslet, der har over 3300 indsatte. Romero døde som følge af blodtab fra "adskillige" dybe stiksår ifølge en retsmedicinsk rapport.

Jaime Osuna fik i 2017 en straf på livstid for at have dræbt en kvinde på et motel i Bakersfield. Han er overført til et fængsel for indsatte med mentale lidelser.

/ritzau/AP