Tiltale: Tidligere byggedirektør truede med Muhammed-tegninger

58-årig tidligere byggekonge fra Sydsjælland er tiltalt i opsigtsvækkende sag om vidnetrusler. Ifølge tiltalen har manden truet tidligere venner med at afsløre dem som pædofile eller som religiøse provokatører

En tidligere byggedirektør for et større selskab i Sydsjælland er tiltalt for at true vidner i en tidligere straffesag mod manden. (Foto: Per Rasmussen)
En tidligere byggedirektør for et større selskab i Sydsjælland er tiltalt for at true vidner i en tidligere straffesag mod manden. (Foto: Per Rasmussen)

En 58-årig tidligere byggedirektør fra Sydsjælland risikerer 18 måneders fængsel for alvorlige trusler mod vidner, vold, ulovlig tvang, falsk anmeldelse, afpresning og dokumentfalsk.

Det skriver Sjællandske.

Tirsdag skal direktøren på anklagebænken ved Retten i Næstved. Her vil anklagemyndigheden fremlægge nogle af de breve, som direktøren har sendt til folk, som han tidligere betegnede som sine venner og samarbejdspartnere.

Brevene viser, at den 58-årige tilsyneladende ikke har skyet nogle midler i forsøget på enten at få vidnerne til at holde mund over for politiet, hvis han da ellers ikke har forsøgt at få den enkelte til at betale ham en masse penge.

Byggedirektøren blev i marts idømt fængselsstraf i en anden sag, og umiddelbart efter dommen blev manden varetægtsfængslet for nye trusler, som politiet blev opmærksom på.

Sendte anonyme breve
Ifølge anklagemyndigheden stod direktøren bag en række anonyme breve. Blandt andre til en mand, som blev opfordret til at betale ham 300.000 kroner. Hvis pengene ikke blev afleveret kontant i en postkasse, 'ville 111 familier i Korsør modtage et religiøst krænkende brev. Hvis du fortsat ikke overholder vor aftale, så sendes et meget grimt Muhammed-billede udført af dig og underskrevet af dig', skrev direktøren ifølge tiltalen.

Ifølge ordlyden i brevet ville et antal moskéer også modtage et eksemplar af Muhammed-tegningen.

De 111 breve blev ifølge anklagemyndigheden faktisk sendt. Men forsendelserne blev standset af Post Danmark og nåede derfor aldrig frem til modtageradresserne.

Truede med pædofiliafsløring
Et vidne i den tidligere straffesag modtog kort efter dommen et brev med anonym afsender. Og det er politiets opfattelse, at byggedirektøren også stod bag afsendelsen af det.

I brevet stod der ifølge anklageskriftet, at hvis ikke der faldt 700.000 kroner, ville '30 familier i nabolaget modtage brev om, at (vidnet - red.) var dømt for pædofili.' Hvis ikke den trussel virkede efter hensigten, ville 872 familier modtage samme besked.

I brevet ville familierne 'blive opfordret til at male hans hus og tabe en brosten gennem vinduet', skriver Sjællandske.

Hidtil har den tiltalte nægtet sig skyldig og peget på en anden, som ifølge den tiltalte skulle have sendt trusselsbrevene.

Der er nedlagt navneforbud i sagen, og Ekstra Bladet kan derfor ikke på nuværende tidspunkt omtale den dom, som byggedirektøren fik i marts.

Retssagen begynder tirsdag 22. september. Der forventes at falde dom 24. september.