Tiltale: Tungt bevæbnede Bandidos-rockere var klar til krig

40-årig rocker iført skudsikker vest, der havde påsat en økse

Det var under konflikten mellem Bandidos og Satudarah i efteråret sidste år, at to rockere blev standset tungt bevæbnede i en Mercedes. Foto: Kenneth Meyer og Tariq Mikkel Kahn
Det var under konflikten mellem Bandidos og Satudarah i efteråret sidste år, at to rockere blev standset tungt bevæbnede i en Mercedes. Foto: Kenneth Meyer og Tariq Mikkel Kahn

To rockere, som politiet mener er medlemmer af Bandidos, var svært bevæbnede og iført skudsikre veste, da de kørte rundt i en Mercedes Benz i Jægerspris.

I bilen lå en US-karabin kaliber 7.62 mm., der havde et magasin med 15 skarpe skud.

Desuden lå der to ekstra magasiner med 15 skarpe patroner og to æsker med 99 skarpe skud. Så rockerne havde i alt 144 skud til karabinen.

Politiet mener, at rockerne var bevæbnede på grund af en verserende konflikt mellem Bandidos og Satudarah på Sjælland, hvor der blev brugt skydevåben.

Derfor har anklagemyndigheden rejst tiltale mod de to rockere efter 'bandeparagraffen', hvor straffen skal fordobles.

Skudsikker vest med økse
Rockerne, der er 31 og 40 år og nægter sig skyldige, stilles mandag for et nævningeting ved retten i Hillerød. Her kræves de idømt en straf for det ulovlige våben på mere end fire års fængsel.

artiklen fortsætter under billedet

En US-karabin som denne lå i rockernes bil sammen med 144 skarpe skud, lyder tiltalen. Det er et ældre, men effektivt våben. Foto: Jesper Stormly Hansen
En US-karabin som denne lå i rockernes bil sammen med 144 skarpe skud, lyder tiltalen. Det er et ældre, men effektivt våben. Foto: Jesper Stormly Hansen
 

Episoden fandt sted den 3. november sidste år klokken 11 om formiddagen. i bilen fandt politiet ikke kun US-karabinen, men også et par drabelige slagvåben.

Under førersædet lå en lægtehammer og den 40-årige rocker var iført en skudsikker vest, hvor der var sat en økse fast på vesten, så han hurtigt kunne 'trække' øksen.

Samme dag som de to rockere blev anholdt, lukkede politiet 11 af Bandidos og Satudarahs klubhuse. Lukningen blev besluttet på grund af konflikten mellem Satudarah og Bandidos og de to rocker-klubbers støttegrupper.

Fire af de lukkede rocker-borge lå i Nordsjælland.

Slagsmål ved boksestævne
Konflikten mellem Bandidos og Satudarah eskalerede efter et større slagsmål mellem de to grupper ved et boksestævne i Herlev den 27. oktober sidste år. Under slagsmålet fløj kasteskyts gennem luften, mens konferencieren forsøgte at tale folk til ro.

To Bandidos-folk blev angrebet med kniv, og værst gik det ud over en 46-årig tidligere drabsdømt rocker, der blev kvæstet af knivstik i maven. Politiet mente, at en Satudarah-rocker førte kniven.

Slagsmålet resulterede i tiden derefter i flere alvorlige angreb og voldelige hændelser mellem de to grupper, og derfor besluttede politiet at lukke de 11 klubhuse midlertidigt.

De to rockergrupper brugte både skydevåben, stik- og slagvåben under konflikten.

- Politiet vurderer sammenfattende, at der med baggrund i de mange angreb og hændelser siden den 27. oktober i Herlev, den geografiske spredning af disse hændelser og ikke mindst den forholdsvis korte tidsmæssige udstrækning mellem de enkelte episoder, er betydelig risiko for yderligere angreb og voldelige hændelser. Endvidere vurderes det, at rockergrupperingernes klubhuse vil kunne udgøre et mål for yderligere angreb i konflikten, skriver politiet om lukningen.

Det er politiets vurdering, at der fortsat er konflikt mellem Bandidos og Satudarah.
Foto: Kenneth Meyer og Tariq Mikkel Kahn 112 Fred kan være på vej: Klubhuse fortsat lukket i rockerkrig