Tiltale: Ville dræbe konen med mælkekarton

En mand slog konen flere gange i hovedet med dybfrossen mælk som del af drabsforsøg, mener politiet

En karton med dybfrossen mælk blev brugt som våben under et formodet drabsforsøg på en kvinde i marts sidste år. (Foto: Polfoto)
En karton med dybfrossen mælk blev brugt som våben under et formodet drabsforsøg på en kvinde i marts sidste år. (Foto: Polfoto)

Klokken kvart i fem om morgenen lørdag 29. marts sidste år gik en 45-årig mand ind i soveværelset til sin kone i Virum, hvorpå han med en liter dybfrossen mælk i karton begyndte at slå hende i hovedet. Det mener anklageren fra Nordsjællands Politi, der nu har tiltalt den 45-årige for forsøg på manddrag.

Tiltalen fremgår af anklageskriftet i sagen, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Den dybfrosne mælk var dog ikke det eneste middel, manden benyttede i sit angivelige forsøg på at dræbe konen. Efter at have slået hende gentagne i hovedet lagde han ifølge anklageskriftet mælkekartonen fra sig og greb fat om kvindens hals, idet han ifølge politiets teori forsøgte at kvæle hende.

Gerningsmandens forehavende mislykkedes imidlertid, da det lykkedes den formentlig skrækslagne kvinde at kæmpe sig fri.

Sagen kommer for Retten i Lyngby i begyndelsen af marts. Den formodede gerningsmand var ifølge Ekstra Bladets oplysninger først anbragt på et psykiatrisk center. Han er nu varetægtsfængslet på normal vis.

Det er uvist, hvordan han forholder sig til anklagen.