Tiltalt: 22-årig købte for tusindvis af falske kroner

Risikerer fængselsstraf efter flere gange at have købt dagligvarer med falske 500 kronesedler

Syv gange i løbet af september sidste år betalte en ung mand med falske 500 kronesedler ved indkøb i flere forskellige dagligvarebutikker.

Det mener i hvert fald Nordsjællands Politi, som har tiltalt en 22-årig mand for snyd med i alt 3500 falske kroner. Det fremgår af anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

Sagen mod den 22-årige starter i Retten i Hillerød tirsdag.

Betalte med syv falske sedler
Ifølge tiltalen har den unge mand betalt med falske 500 kronesedler syv gange - heriblandt i Rema 1000, 7-Eleven, Netto, Matas og Skjold Burne vinhandel i Allerød og Hillerød. Samtlige 500 kronesedler havde samme serienummer.

En af gangene blev det opdaget, at sedlen var falsk, men den 22-årige fortsatte ifølge politiet ufortrødent. Han er også tiltalt for tyveri af en iPhone.

Strafferammen for at forfalske penge og udgive dem, som den 22-årige er tiltalt for, er helt op til 12 års fængsel. Oftest ender det dog med en væsentlig mindre straf.

Sjældent hår straf
Ifølge Nationalbanken har de længste straffe i falskmønter-sager i de seneste år været på to års fængsel, mens flere tilfælde er endt med en betinget dom - altså en dom, der ikke skal afsones, medmindre man begår lignende kriminalitet inden for en prøvetid, der typisk strækker sig over et år.

Har man brugt pengene uden at vide, at de var falske, reduceres straffen ofte til en bøde.