Tiltalt for brutalt jalousi-drab: Jeg er ufatteligt ked af det

Drabstiltalt ønsker at dømmes for vold med døden til følge

Hør, hvordan den drabstiltalte reagerede i retten her. Producer: Martin Lorentsen

RETTEN I HELSINGØR (Ekstra Bladet): Med rystende stemme tog en 32-årig drabstiltalt mand i dag det sidste ord i sagen om et voldsomt drab på en 39-årig mand i sommer.

- Jeg er ufattelig ked af det, der skete den dag. Jeg er flov og skuffet, ikke mindst vred på mig selv, over det jeg har gjort. Mine tanker går til de pårørende, og der går ikke en dag, hvor jeg ikke ville ønske, at jeg kunne skrue tiden tilbage, lød det fra den drabstiltalte, inden dommer og domsmænd trak sig tilbage for at votere i sagen, der startede i går ved Retten i Helsingør.

Her er den 32-årige mand tiltalt for at have dræbt en 32-årig mand med flere slag fra en 50 cm lang og 1,5 kg tung stavlygte.

  Se også: Drab fanget på bånd: Uhyggelige optagelser afspillet i retten

Ifølge obduktionsrapporten døde offeret som følge af tre specifikke slag i hovedet, der knuste kraniet og forårsagede voldsom hjerneskade.

Under sagen er det kommet frem, at den tiltalte og den nu dræbte i længere tid havde sloges om den samme kvinde.

Det er derfor anklagemyndighedens påstand, at den 32-årige mand i vild jalousi dræbte sin rival under det voldelige overfald ikke langt fra offerets hjem 2. juli i år.

- Det var et decideret overfald, hvor man angriber sit offer direkte, uden at offeret selv når at opfange noget, lød det fra anklager Kenn Jørgensen i sin procedure, hvor han krævede 12 års fængsel for drab.

Ville mødes med kvinden
Omvendt har den 32-årige sagen igennem nægtet, at der var tale om drab, men i stedet vold med døden til følge.

I retten har han fortalt, at han befandt sig tæt på offerets bopæl på dagen for drabet, fordi han ville møde kvinden hele rivaliseringen handlede om.

- Han vil konfrontere kvinden med, at hun skiftevis boede hos ham og hos den nu dræbte. Men kvinden dukker jo ikke op. I stedet kom offeret tilfældigvis forbi. Der har ikke været nogen hensigt om at dræbe nogen som helst. Højest et ønske om at give en en røvfuld, lød det fra forsvarer Jørn Haandbæk Jensen, der mener, at den 32-årige højest kan idømmes seks års fængsel for vold med døden til følge.

Billeder fra da politiet arbejdede på gerningsstedet. Video: Kenneth Meyer

Det var en gammel ven, som ved et tilfælde fandt den 39-årige stærkt blødende i villakvarteret på Carl Bødker Nielsens Vej i Hornbæk. Ifølge vidnet lå manden midt på gaden og var stadig ved bevidsthed.

På trods af en ihærdig indsats fra vennen og to frivillige brandmænd, som også tilfældigvis befandt sig i området, stod den 39-årige mands liv ikke til at redde.

Der ventes dom i sagen senere i eftermiddag.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere