Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Tiltalt for brutalt kvinde-mord nægter sig skyldig: - Jeg kendte Hanne i mange år

Den 48-årige mand, der er tiltalt for at have dræbt Hanne Pedersen nytårsaften 2015, fastholder sin uskyld i den makabre sag

RETTEN I HERNING (Ekstra Bladet): Trods adskillige SMS-korrespondancer mellem Hanne Pedersen og den drabstiltalte 48-årige mand, som indikerer, at den 48-årige ville mere end venskab, så fastholder han, at de to kun havde en venskabelig relation med et drillende tonefald.

Se også: Hanne kvalt med el-kabel: Sagen har grufuld forbindelse til gammelt pige-mord

Sådan lyder hans gentagne forklaring, når anklager Pia Koudahl læser op fra adskillige SMS-beskeder fra den 48-årige til Hanne Pedersen, som han samtidig hævder at have kendt siden 2010. Også selv om politiet ikke har fundet tele-oplysninger mellem de to førend fra august 2015 og frem til den nytårsaften, der blev den 54-årige kvindes sidste.

 

'Jeg vil gerne sove med dig', skrev den 48-årige blandt andet 19. august 2015 til Hanne Pedersen, der svarede:

'Jeg vil ikke have bollevenner'.

Se også: Hanne fik tape for næse og mund inden hun blev kvalt

Sagen er usædvanlig i dansk kriminalhistorie. For hvis den 48-årige dømmes skyldig i drab, er det ikke første gang, han har slået ihjel.

Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at den anholdte som yngre blev dømt skyldig i en makaber sag, hvor han dræbte en kvinde ved at kvæle hende med en snor og efterfølgende skjulte liget.

Du kender mig ikke
Ligeledes i slutningen af august 2015 fortsatte den tiltalte i det toneleje, som han selv forklarer som pjattende og drillende:

'Jeg er forelsket i dig 110 procent', hvortil Hanne svarede:

'Du kender mig ikke'.

Se også: Drabs-dømt tiltalt for nyt kvindemordDen 48-årige tiltalte har siddet varetægtsfængslet i 15 måneder, siden han blev anholdt og sigtet for drab, brandstiftelse, databedrageri og tyveri 6. januar 2016.I disse timer afhøres manden i Retten i Herning. Her skal tre dommere og seks nævninge i de kommende uger vurdere, hvorvidt den tiltalte skal dømmes for drabet på Hanne Pedersen.

Ifølge politiet kvalte den 48-årige Hanne Pedersen ved først at lukke hendes luftveje med gaffa-tape for næse og mund og herefter at omsnøre hendes hals med et el-kabel.

Ville overraske Hanne
Den 48-årige, kraftigt byggede mand med kortklippet mørkeblondt hår, mørkeblå trøje og mørkeblå jeans virkede afslappet og svarede beredvilligt på specialanklager Pia Koudahls spørgsmål. Han forklarede mandag i retten, at han var kæreste med en anden kvinde i Herning-området i månederne, mens han ifølge politiet skrev flere kærlige sms-beskeder til Hanne Pedersen.

Han bekræftede samtidig, at han besøgte Hanne Pedersen nytårsaftensdag 2015 ved middagstid mellem klokken 11.30 og 12.30.

- Jeg var ude at handle i Aldi, da jeg besluttede at overraske Hanne med et besøg. Jeg drak kaffe, mens Hanne tog et glas rødvin, hvilket hun aldrig havde gjort før så tidligt på dagen, fortalte den 48-årige og fortsatte:

- Jeg tilbød Hanne, at hun kunne holde nytårsaften sammen med mig, min kæreste, en veninde til min kæreste og min kærestes yngste datter på 11 år, hvis det var ok med min kæreste, men Hanne takkede nej og sagde, at hun skulle have besøg af en anden.

- Var du jaloux? spurgte anklageren.

- Nej, det havde jeg det fint med. Stemningen var fin, svarede den 48-årige.Den 48-årige har forklaret, at der samtidig med de ofte intime og kærlige SMS-beskeder mellem ham og Hanne i efteråret 2015 skete mange pengeoverførsler via mobilepay i begge retninger mellem de to, fordi de købte og solgte varer til hinanden. Blandt andet strømper af det mohair-garn, som Hanne fremstillede fra sit hobby-erhverv med de sjældne mohair-geder og gårdbutik ved siden af hendes job på en tekstilvirksomhed i Herning.

Ifølge politiet forsøgte den tiltalte forgæves at overføre penge via mobilepay fra Hannes telefon til sin egen tre gange i minutterne lige efter klokken 19 nytårsaften.

Den 48-årige mødte ifølge politiet først op hos sin kæreste og hendes datter og veninde omkring klokken 20 nytårsaften.

Han forklarede blandt andet sin forsinkelse med, at han havde besøgt et par venner i løbet af eftermiddagen efter sit visit hos Hanne Pedersen.

Slettede Hanne før hendes død var kendt

Den 48-årige var ifølge eget udsagn berørt, da han 1. januar læste på Facebook og andre steder, at Hannes hus var nedbrændt, og der var fundet et lig på stedet.

- Jeg var meget berørt af, at der stod RIP (rest in peace) flere steder. Derfor slettede jeg Hanne som min kontakt i telefonen og som ven på Facebook, forklarede den tiltalte.

På det tidspunkt var Hannes lig end ikke fundet i brandtomten på hendes ejendom i Vium ved Videbæk.

- Jeg kunne bare ikke klare at se hendes navn på facebook. Det gjorde for ondt, hvis hun nu var død. Hun var jo min bedste veninde, og jeg holdt rigtig meget af hende, forklarede den tiltalte.

Specialanklager Pia Koudahl undrede sig over, hvorfor den 48-årige allerede nytårsdag, 1. januar, fortalte til flere, at han havde mistet en god veninde ved en brand.

- Jeg husker ikke, om jeg havde hørt det i radioen.

- Forsøgte du at undersøge det ved at ringe til Hanne selv?

- Nej, jeg var bange for, at jeg ville knække sammen, hvis hun så ikke besvarede mit opkald, sagde den tiltalte.

Nævningesagen fortsætter de næste par uger, og der forventes dom 5. april.

1 af 2 
2 af 2 
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen