Tiltalt for drabet på Hafida: Han ville partere liget

Om en uge starter retssagen mod Hafida Bourouih mand, der dumpede hendes lig på skrænt i Næstved

Her blev Hafida fundet

Et år efter drabet på Hafida Bourouih, 39-årig mor til to drenge, stilles hendes 41-årige mand Anders Bård Larsen i næste uge for retten i Glostrup, hvor han er tiltalt for at have kvalt hustruen og for usømmelig omgang med lig.

Efter drabet pakkede han, ifølge tiltalen, liget ind i plastikposer og dynebetræk og fragtede Hafida Bourouih rundt i sin bil i flere timer før han kastede liget over et hegn på Strandbakken 145 i Næstved og gemte liget i buskadset.

Hans plan var, ifølge tiltalen, senere at vende tilbage til liget for at partere det i flere dele, men det nåede han ikke, før han blev anholdt dagen efter drabet.

Ikke nok til en tilståelsessag
Anders Bård Larsen har tidligere erkendt, at han slog Hafida Bourouih ihjel, men han benægter, at han havde planer om at partere liget. Hans erkendelse har ikke været nok til at køre sagen som en tilståelsessag. Derfor har statsadvokaten i København nu tiltalt Anders Bård Larsen ved et nævningeting.

Anders Larsen tilstod drabet på Hafida Bourouih. Nu får han forældremyndigheden over begge deres fælles børn. (Privatfoto) 112 - 29. mar. 2015 - kl. 23:26 Dræbte deres mor: Nu får han forældremyndigheden

Drabssagen har været stærkt omtalt, særligt da det i marts kom frem, at den varetægtsfængslede Anders Bård Larsen havde fået forældremyndigheden over parrets to drenge på to og fire år.

Børnene blev efter drabet overgivet til Hafida Bourouihs storebror, men efter Statsforvaltningens afgørelse om at give Anders Bård Larsen forældremyndigheden, skulle børnene nu bo hos hans forældre, der er pensionister.

Forsvandt inden ferien
Hafida Bourouih skulle den 24. juli sidste år rejse på ferie i Marokko, hvor hun kom fra, men hun dukkede ikke op i lufthavnen, så hendes søskende kontaktede politiet.

Mistanken rettede sig hurtigt mod Anders Bård Larsen, der dagen efter blev anholdt klokken 21.03, og den 26. juli fik han i et grundlovsforhør anholdelsen opretholdt i tre døgn.

Politiet stod uden spor af liget, men fire dage efter, at den 39-årige kvinde forsvandt, fandt politiet nogle sorte sække i en vejkant i Albertslund. De indeholdt sengetøj og Hafida Bourouihs taske og pung samt en økse, en sav og en kniv, der angiveligt skulle bruges til parteringen af liget.

Under efterforskningen fandt politiet også en slibemaskine til knive.

Herefter valgte Anders Bård Larsen at erkende, at han havde kvalt sin hustru, først med hænderne og derefter med en forlængerledning.

Han fortalte også, at han havde dumpet liget på en skrænt nær sine forældres sommerhus ved Næstved, hvor politiet fandt liget.

'Angrebet med urtekniv'
I grundlovsforhøret forklarede Anders Bård Larsen, at han var kommet ind på det ene barns værelse, hvor drengen så fjersyn. Hans kone havde bedt ham 'skride' og havde grebet ud efter en urtekniv, som hun angreb ham med.

Så slog han hende, så hun besvimede: - Det næste, der sker, er, at jeg kvæler hende, forklarede han i retten. Han var ikke sikker på, at hun var død ved kværkningen, så han strammede en forlængerledning om hendes hals.

Efter drabet skaffede han liget af vejen og kørte tilbage til lejligheden i Glostrup, hvor han 'kørte klorin hen over gulvtæppet'. Han forklarede også dengang, at han nok ville blive nødt til at dele liget i to - men han afstod fra tanken om parteringen.

Se også: Drabsmand med forældremyndighed: - Forståeligt at folk er chokerede

Retssagen mod Anders Bård Larsen starter den 14. august.

1 af 2 Politiet undersøger lejligheden i Glostrup, hvor drabet skete. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Hafida Bourouih blv, fiølge tiltalen, dræbt af sin mand, Anders B. Larsen, som efterfølgende har fået forældremyndigheden over parrets børn. (rpivatfoto)