Tiltalt for drabsforsøg: Derfor klippede jeg hans finger af

Tre mænd sidder i dag på anklagebænken i Retten i Næstved tiltalt for forsøg på manddrab. Offeret fik blandt andet klippet lillefingeren af med en havesaks

Sagen kører i Retten i Næstved. (Foto: Joachim Adrian)
Sagen kører i Retten i Næstved. (Foto: Joachim Adrian)

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): Tre mænd har ifølge anklageskriftet groft overfaldet en 44-årig mand med køller, kniv, knojern, en grensaks og tåregas, så han efterfølgende var i livsfare.

Det skete, ifølge den ene af de tiltalte, fordi han havde hørt, at den 44-årige havde stjålet fra nogle andre, hvilket fik ham til at se rødt. Det forklarede han i retten fredag.

Den 49-årige mand, der netop er blevet afhørt i retten, har i løbet af sin varetægtsfængsling været anbragt på en psykiatrisk afdeling.

I retten fortalte manden, der af anklagemyndigheden regnes for at være 'hovedmanden' bag drabsforsøget, at han den pågældende dag havde drukket 14 Somersby og en flaske vodka forud for hændelsen.

- Jeg hørte, at han havde stjålet fra to unge mennesker, og så knækkede filmen for mig. Jeg kan slet ikke tåle at drikke, fortalte den tiltalte, der yderligere påstod, at offeret havde stjålet mange gange før - og nu var det nok.

Tog stoffer inden overfald
Efterfølgende fortalte hovedmanden, at han ringede til de to andre tiltalte, som mødtes i hans lejlighed. Herefter tog den 49 og 50-årige tiltalte stoffer.

- Vi lavede noget speed og tre møllehjul – det er metadon. Så tog vi det fix og kom ordentlig op at flyve, og så tænkte jeg, at han skulle have en ordentlig tur, fortæller hovoedmanden.

Den tredje tiltalte blev i stuen. Han er angiveligt ikke misbruger, men en ung fyr, der fra tid til anden agerer chauffør for den 49-årige.

- Vi sad inde i soveværelset og fixede, og da vi kom ud, ryddede jeg op efter mig, og så tog jeg nok en kølle med. Bagefter sagde jeg til ham (den 27-årige tiltalte, red.), om han ikke kunne køre mig. Han plejede at køre mig på stranden og andre steder og få en hundredekrone for det.

Se også: Voldsomme billeder i retten: Forlod offer i stor blodpøl

Ifølge 'hovedmanden' tog de tre efterfølgende ud til lejligheden, hvor offeret, som de før overfaldet var venner med, bor. De bankede på døren og blev lukket ind.

- Jeg startede med at sige til ham, at nu skal det altså stoppe med det rufferi. Så gav jeg ham noget spray i hovedet, og herefter boksede jeg lidt med ham. Han har gået til boksning selv, så han afvigede mange af slagene, men jeg fik også givet ham nogen, som gik rent ind.

Anklager Emil Folker forsøgte herefter at få klarlagt de andre to tiltaltes rolle i overfaldet. 'Hovedmanden' svarede ærligt på spørgsmålene, og erkendte flere gange, at det var ham, der førte an. Han fortalte også detaljeret om, hvordan den 50-årige tiltalte stak offeret med kniv og hævdede, at den 27-årige hverken slog eller brugte kniv mod offeret.

'Alle skulle vide, at han ikke var til at regne med'
Efter noget tid fik de tre overfaldsmænd lagt offeret ned, hvorefter den 49-årige greb en grensaks og klippede lillefingeren af offeret.

- Han stjal fra alle, og det var derfor, jeg klippede lillefingeren af ham. Det var, for at alle i byen skulle vide, at han ikke var til at regne med.

Anklageren viste en lille kniv, som han mener har været brugt i forbindelse med overfaldet, fordi der blev fundet blod på kniven. Det blev dog afvist at den tiltalte.

- Jamen, der var blod over det hele for fanden. Vi rodede jo rundt, forklarede han.

Anklager Emil Folker forklarede derefter, at den tiltalte tidligere har fortalt til politiet, at det er hans kniv, som han har skulle bruge til at skære fisk med.

- Jeg spiser sgu ikke fisk, udbrød den tiltalte dertil. En kommentar som fik hele retssagen til at fnise, og flere nævninge og tilhørende måtte holde sig for munden for at holde et grin tilbage.

Se også: Tiltale: Lemlæstede mand med havesaks og knojern

1 af 2 En havesaks som denne blev brugt til at klippe fingeren af en 44-årig mand. (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 Sagen kører i Retten i Næstved. (Foto: Joachim Adrian)