Tiltalt for drabsforsøg: Helvede brød løs

Med køller, kniv, knojern, grensaks og tåregas gik tre mænd amok på 44-årig mand. Nu er de tiltalt for drabsforsøg.

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): Tre mænd sidder i dag på anklagebænken i retten i Næstved tiltalt for drabsforsøg.

De tre mænd på 27, 49 og 50 år har i følge anklageskriftet groft overfaldet 44-årige Jan F. med køller, kniv, knojern, en grensaks og tåregas, så han efterfølgende var i livsfare.

Natten mellem den 19. og 20. september sidste år blev de tre mænd taget på fersk gerning, da politiet mødte op i offerets lejlighed. En nabo havde tilkaldt politiet, fordi hun ikke kunne sove på grund af larmen.

Jan F. og hans overfaldsmænd kender angiveligt hinanden fra et misbrugscenter i Næstved, hvor Jan F. og to af de tiltalte på 49 og 50 år kom, fordi de har et misbrugsproblem. Den 27-årige kom på centeret, fordi han efter et brækket ben havde fået besked fra sin læge om at hente nogle smertestillende piller på centeret.

Se også: Tiltalt for drabsforsøg: Derfor klippede jeg hans finger af
 
Tiltalt: Jeg ryger lidt hash engang imellem
På retssagens anden dag lagde anklager Emil Folmer ud med at afhøre den 27-årige, der erkender at have været til stede i offerets lejlighed under overfaldet, men nægter at skulle have deltaget i voldsorgiet.

I retten viste anklager Emil Folmer en oversigt fra en blodprøve, der viser, at der har været forskellige stoffer i den 27-åriges blod, da han blev anholdt efter overfaldet. Han nægter selv at være misbruger og fortæller i retten, at han første gang som 18-årig så andre tage amfetamin, og at det skræmte ham så meget, at han aldrig selv har prøvet det.

- Jeg erkender, at jeg ryger hash engang imellem, men ikke så meget at det påvirker mit liv, fortæller den 27-årige i retten.

Anklager Emil Folmer gennemgik resten af de forskellige stoffer, der er fundet i den tiltaltes blod, mens den 27-årige detaljeret forklarede hvordan de forskellige stoffer er dele af den medicin han tager, anført af sin læge.

Helvede brød løs
Den 27-årige forsøgte i retten at give dommere og nævninge sit billede af hvad der skete den skæbnesvanger nat i september sidste år. Han forklarer, at det var en modbydelig nat og at det hele for ham startede som lyn fra en klar himmel.

- Vi sidder ved stuebordet og taler sammen ganske civiliseret, da jeg pludselig hører en spray, og da jeg kigger op kan jeg at se, at A (der ifølge anklager er hovedmanden bag overfaldet, red.) holder en spray direkte op mod Jans ansigt, og bagefter kan jeg mærke, at det begynder at svie i mine øjne. Det tager mig lidt tid at genvinde orienteringen, og så kan jeg se helvede bryde løs.

Den tiltalte forklarede derefter i retten detaljeret, hvordan han oplevede natten, og hvordan han så de to andre tiltalte gå amok på Jan F. med knive, køller og knojern. I følge den 27-årige tiltalte deltog han ikke i slagsmålet, men var samtidig bange for at stikke af derfra.

- Jeg var bange, og jeg har aldrig selv slået nogen. Jeg havde lyst til at løbe væk derfra, men jeg har engang haft et førstehjælpskursus, hvor jeg lærte at det er strafbart at forlade et menneske i skadet tilstand, så jeg blev kun i lejligheden, fordi jeg ville hjælpe Jan, forklarer han og uddyber.

-  Jeg var den eneste i den lejlighed, som ville ham det godt.

Jan F. har udover den afskåret finder flere ar rundt omkring på kroppen, der vidner om de tre mænds voldsorgie. Foto: Per Rasmussen 112 - 24. aug. 2015 - kl. 22:17 Jan blev mishandlet i 45 minutter

Den 27-årige taler med rystende stemme, og virker påvirket når han skal fortælle om de makabre scener der foldede sig ud på gerningsstedet.

- Jeg så A tog fat i Jan og havde en havesaks i hånden, som han brugte til at klippe Jans finger af. Det gav en helt særlig lyd, og jeg lagde mærke til at Jan ikke rigtig reagerede, da han fik klippet fingeren af. Så der blev jeg virkelig bange, og gik nok lidt i panik, fortalte den 27-årige i retten, og uddybber.

- Jeg blev så bange og begyndte derfor, at banke på væggen og råbte ring til politiet, i håb om at naboen ville høre det og ringe til ordensmagten.

Anklager Emil Folker har tidligere i retssagen spurgt, hvorfor den 27-årige ikke selv ringede til politiet, men den tiltalte forklarede, at hans telefon gik ud.

- Jeg ville ringe til 112, men til mit uheld, da jeg trykker på 2-tallet går min telefon ud.

Den tiltalte sukker, og forklarer til retten at det hele var en meget voldsom oplevelse for ham.

- Der var så meget larm og så meget råberi, og så oveni al den tåregas, kan der være sket meget, som jeg ikke har set, forklarede den tiltalte i retten.

Senere i dag skal offeret Jan F. selv vidne i sagen.

1 af 2 
2 af 2