Tiltalt for drabsforsøg: Jeg ville skade - ikke dræbe

Tiltalt forklarer, at han brugte en særlig metode for at sikre, at han ikke stak kniven for dybt

Sagen mod den 33-årige mand kører i retssal 41 i Københavns Byret, som man kan se her. Foto: Jakob Jørgensen
Sagen mod den 33-årige mand kører i retssal 41 i Københavns Byret, som man kan se her. Foto: Jakob Jørgensen

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): - Jeg ville skade ham. Ikke dræbe ham, forklarede en 33-årig heftigt tatoveret mand i dag i et nævningeting i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for drabsforsøg på en 42-årig bekendt i Kastrup Center Pub i Kastrup 19. august sidste år.

Her blev offeret, ifølge anklageskriftet, slået med flere knytnæveslag i hovedet, hvorefter han blev stukket i tindingen med en cirka 9 centimeter lang kniv. Da offeret, ifølge tiltalen, afværgede og gik ud af pubben, gik den tiltalte med og stak ham en gang i maven og en gang i ryggen, hvorefter offeret forlod stedet.

Særlig metode
Hele overfaldet er filmet af overvågningskameraer, og den tiltalte, der har karakteristiske tatoveringer op ad begge sider af halsen, på hænderne og på det ene ben, erkender overtrædelse af den grove voldsparagraf, fordi han stak offeret i ryggen og maven, men nægter drabsforsøg, fordi han afviser at have stukket offeret i tindingen.

Det oplyste hans forsvarer, Peter Secher.

Den tiltalte 33-årige mand forklarede om en særlig metode, han havde brugt for at sikre, at han ikke stak for dybt med kniven.

- Jeg stikker ikke igennem med kniven. Når jeg stikker, har jeg tommelfingeren på bladet. Hvis du stikker igennem, så går den dybere ind. Hvis du sætter en finger for, så går den ikke så langt ind, sagde han og viste det med stikkebevægelser med hånden.

- Jeg tror ikke engang, jeg når ind til tommelfingeren. Så han får en skade, men ikke noget dødeligt, forklarede den tiltalte.

- Er du i stand til at kontrollere, hvor i maven du rammer, spurgte anklager Anders Larsson.

- Nej, for jeg stak efter hans lår, erkendte den tiltalte.

Han kunne ikke huske, om han havde foldekniven i hånden, da han slog offeret inde på pubben, men han afviste, at bladet var slået ud.

- Det kan meget muligt være, at jeg har haft den i hånden, for du slår også lidt hårdere, når du har noget i hånden sagde han.

Klorin op kniven
På overvågningskameraerne kan man også se den tiltalte gå ud i pubbens køkken, hvor han tager sin hættetrøje af og får hjælp til at hælde klorin over kniven for at fjerne blod på eller dna.

- Det ser dumt ud, det ved jeg godt. Og det var også dumt, sagde den tiltalte med et undskyldende grin. Han blev efterfølgende på stedet og lagde kniven i en sofa. Han blev også anholdt på stedet og har siddet fængslet siden.

Om baggrunden for overfaldet, forklarede han, at han var træt af offeret på daværende tidpsunkt.

- Det skal ikke lyde, som at jeg ville have ham væk fra jorden, men jeg var irriteret på ham. Han brændte mig af en masse gange, så jeg var bare irriteret på ham, forklarede den tiltalte og sagde også, at han skyldte penge for noget håndværk, som han ikke havde gjort ordentligt. Der var dog tale om småpenge i omegnen af 16-1800 kroner.

- Har du indtrykket af, han var bange for dig, spurgte anklageren.

- Det ved jeg ikke, om han var. (Offeret, red.) er svær at læse. Han var ikke mere bange, end at han brændte mig af.

Ofte bevæbnet
Den tiltalte er også tiltalt for grov vold ved at have stukket en ven i ryggen med en kniv i Aalborg i april sidste år og slået ham i ansigtet med knyttet hånd, hvilket han erkender.

Han forklarede i retten, at det skyldtes en uoverensstemmelse, som han ikke ville nærmere ind på.

- Hvorfor har du kniv, ville anklageren vide.

- Det havde jeg ofte på mig på det tidspunkt. Fordi jeg tog meget kokain og var nok lidt paranoid, så jeg kunne godt lide at være lidt bevæbnet, forklarede han.

Han erkender ligeledes at have overdraget 100 gram kokain til en anden person.

Der er afsat tre dage til sagen.