Tiltalt for drabsforsøg: Offer flygtede ind på kontor

Gerningsvåbnet blev efterfølgende fundet i en nærliggende hæk

Våbnet blev fundet i en hæk tæt ved bostedet. Foto: Mathias Øgendahl.
Våbnet blev fundet i en hæk tæt ved bostedet. Foto: Mathias Øgendahl.

Et mand flygtede ind på et kontor, da han blev beskudt to gange på kort afstand med et oversavet haglgevær. Det ene skud ramte offeret i skulderen, mens det andet ramte en dørkarm.

Det fremgår af anklageskriftet mod en 32-årig mand, der er tiltalt for drabsforsøg ved Retten i Roskilde. Sagen starter mandag.

Skudepisoden skete på afsnit R4 Psykiatrisk Center Sct. Hansen i Roskilde 23. april sidste år omkring klokken 21.55. Gerningsmanden løb fra stedet og smed våbnet i en nærliggende hæk. Den 32-årige blev anholdt to dage senere.

Ekstra Bladet har tidligere talt med kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, der fortalte, at offeret og gerningsmanden kendte hinanden i forvejen.

- Vi tror, at de to mænd har kendt hinanden fra det psykiatriske system. Vi formoder, at de har mødt hinanden inden for misbrugsmiljøet, sagde han dengang.

Det er uvist, hvad der var motivet for skyderiet.

Den 32-årige er ud over drabsforsøg tiltalt for overtrædelse af våbenlovgivningen for besiddelse af det skarpladte haglgevær og fire tilfælde af hashhandel i og omkring Nørrebroparken i København.

Samtidig nedlægger anklagemyndigheden påstand om konfiskation af haglgeværet, 14,2 gram hash, otte joints og 98,50 kroner.

Manden er pt. varetægtsfængslet i surrogat, og anklagemyndigheden tager forbehold for anden sanktion end straf.