Tiltalt for falsk anmeldelse: DSB kræver kæmpe-erstatning

Bliver 36-årig kendt skyldig i falsk anmeldelse, som kostede DSB massive forsinkelser, venter en stor regning fra DSB

Togtrafikken var lammet hele morgenen 7. august sidste år. (Foto: Camilla Cornelius)
Togtrafikken var lammet hele morgenen 7. august sidste år. (Foto: Camilla Cornelius)

BYRETTEN I KØBENHAVN (Ekstra Bladet): Omkostningerne for de massive forsinkelser, DSB oplevede på grund af en - ifølge politiet - falsk anmeldelse om overfald i august sidste år, løber op i mere end 132.000 kroner.

Det kom frem i Københavns Byret tirsdag, hvor sagen mod en 36-årig DSB-medarbejder startede. Han er tiltalt for selv at have iscenesat et overfald i et IC3-tog, hvor han tidligt om morgenen 7. august blev fundet bagbundet med gaffatape.

Det påståede overfald førte til, at politiet satte den helt store aktion i gang for at finde gerningsmændene. Ifølge DSB-arbejderen bar de to gerningsmand nemlig på en mistænkelig pakke, som politiet formodede kunne være en bombe. Det betød adskillige timer uden togkørsel på og igennem Hovedbanegården, så DSB måtte indsætte busser, hvilket betød massive forsinkelser for omkring 100.000 passagerer.

Politiet var massivt til stede, og 100.000 mennesker blev forsinket på deres rejse, da en DSB-ansat - ifølge anklagerne mod ham - iscenesatte sit eget overfald. 112 - 26. jan. 2016 - kl. 11:18 Tiltalt for falsk anmeldelse: DSB-ansat skifter forklaring om gaffatape

Udgifterne for forsinkelserne blev fremsat som et erstatningskrav på 132.035 kroner i retten tirsdag. Den 36-årige nægter sig skyldig, men bliver han alligevel dømt, er det penge, der ryger på hans regning.

I retten forklarede han selv, hvordan han i løbet af sin nattevagt gik ind i et klargjort IC3-tog for at holde en pause og måske tage en lille lur. Det var ikke usædvanligt, forklarede manden, som selv arbejder med netop klargøring af tog,

- Jeg kommer ind i familieafsnittet, og der ser jeg de her to mænd i mørkt tøj, der sidder og kigger på en brun pakke. Først rejser den ene sig op og går mod mig og peger en pistol direkte i hovedet på mig og siger: 'Du har ikke set nogen ting'.  Jeg troede, jeg skulle dø.

- Jeg blev selvfølgelig chokeret. Jeg siger: ’Jeg har ikke set noget’, og så rejser den anden sig op, og sammen får de mig gelejdet ud i vestibulen (rummet, hvor udgangsdørene til passagererne er, red.)

Anmeldelsen førte til terror-alarm, men politiet fandt ingen mystisk pakke i nogen af togene. 112 - 29. okt. 2015 - kl. 15:27 Løsladt efter falsk terror-alarm: 100.000 mennesker blev forsinket

Her blev han, ifølge sin egen forklaring, efterladt i togførerkupéen - bundet med gaffatape på krop og fødder og med tape for øjnene. Da hans kolleger kaldte ham op over radioen, fik han trykket på knappen, der gjorde, at han kunne svare og råbte på hjælp.

Herefter hørte han 'en rumsteren' ude i toget, før han hørte lyden af en dør, der smækkede. Kort efter kom kollegerne til toget og ikke længe efter ankom politiet.

Det førte til en større menneskejagt og siden sigtelsen mod den 36-årige for falsk anmeldelse. Dagen efter blev han fængslet.

Politiet har sidenhen med et forsøg bevist, at det godt kan lade sig gøre at binde sig selv, som manden var bundet med gaffatape - et forsøg, der senere i retssagen vil blive fremlagt i retten.

Derudover er der indkaldt 11 vidner, der skal være med til at klargøre, hvad der skete i IC3-toget tilbage i august, og dommen ventes at falde torsdag.

Har du oplevet, at politiet ikke kommer, når du ringer, så hører vi gerne fra dig. Tip os på ebpoliti@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere