Tiltalt for voldsomt jalousi-drab: Sloges om den samme kvinde

32-årig tiltalt erkender vold med døden til følge

Se billeder fra gerningsstedet, da en mand blev fundet død. Video: Kenneth Meyer

RETTEN I HELSINGØR (Ekstra Bladet): Rivalisering om en kvinde var ifølge politiet motivet, da en 39-årig mand i starten af juli blev tæsket til døde på Harboesvej i Hornbæk.

Sagen mod en 32-årig mand, der er tiltalt for drabet, er netop begyndt ved Retten i Helsingør.

Her nægter den tiltalte sig skyldig i drab, men vedstår sig de faktiske omstændigheder og erkender vold med døden til følge.

Til retten har den 32-årige hele formiddagen forklaret, hvordan jalousi og en langvarig kamp om den samme kvinde kulminerede 2. juli i år.

Her var den tiltalte mødt op ved den nu dræbtes adresse i Hornbæk, fordi han troede, at kvinden befandt sig der.

Blomster på vejen, hvor den 39-årige mand døde som følge af de kvæstelser, han fik under overfaldet. Foto: Mogens Flindt
Blomster på vejen, hvor den 39-årige mand døde som følge af de kvæstelser, han fik under overfaldet. Foto: Mogens Flindt

Ledte ikke efter 'dræbervåben'
Ifølge den 32-årige havde han ikke nogen intentioner om at dræbe sin 39-årige rival, men han greb alligevel en 50-60 cm lang stavlygte fra sin bil, som han kunne bruge til at holde den 39-årige på afstand med, hvis det skulle udvikle sig til en slåskamp.

- Jeg ledte ikke efter et 'dræbervåben', for jeg havde ikke nogen hensigt eller idé om, at jeg skulle slå ham i hovedet med den, forklarede den 32-årige, der erkender at have slået sit offer to-tre gange med stavlygten i hovedet.

I detaljer gengav den tiltalte den voldsomme slåskamp mellem de to rivaler, der startede på vejen i det villakvarter, hvor det 39-årige offer boede.

- Jeg havde lukkede øjne. Så jeg vidste ikke, hvor jeg ramte. Jeg troede, jeg ramte kæben, men det gjorde jeg jo så ikke. Han slog mig på halsen og maven. På et tidspunkt sidder jeg på hans mave og prøver at komme væk, forklarede den tiltalte, som undervejs i slåskampen er bevæbnet med den flere kilo tunge stavlygte.

- Jeg giver ham to slag med den, og så bliver han rolig. Så er det, jeg ser, at der er blod ud ad hans øre, og jeg tænker med det samme 'hold da op'. Så er det jeg forsvinder, forklarede den 32-årige om sin kortvarige flugt efter overfaldet.

Det var en gammel ven, som ved et tilfælde fandt den 39-årige stærkt blødende i villakvarteret på Carl Bødker Nielsens Vej i Hornbæk kort efter klokken 20.30 samme aften.

Ifølge vidnet lå manden midt på gaden og var stadig ved bevidsthed.

På trods af en ihærdig indsats fra vennen og to frivillige brandmænd, som også tilfældigvis befandt sig i området, stod den 39-årige mands liv ikke til at redde.

Der er afsat to dage til retssagen ved Retten i Helsingør med forventet dom i morgen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere