Tiltalt: Kvalte kvinde på sin fødselsdag

34-årig for retten efter kvæler-drab på sin logivært

Drabet skete om natten i dette rækkehus efter at den logerende havde holdt sin 34 års fødselsdag. (Foto: Per Rasmussen)
Drabet skete om natten i dette rækkehus efter at den logerende havde holdt sin 34 års fødselsdag. (Foto: Per Rasmussen)

Hvorfor skulle den 52-årige Hanne Jørgensen dø?

Hun blev kvalt i sit rækkehus på Olstrupvej 15 i Holme-Olstrup nord for Næstved natten til den 7. juni sidste år, og i dag begynder retssagen mod hendes 34-årige logerende, der er tiltalt for drabet.

Han har erkendt, at han forårsagede Hanne Jørgensens død, men han nægter sig skyldig i forsætligt drab.

Den tiltalte fyldte 34 år på drabs-dagen, og havde kigget lidt dybt i flasken, da han ifølge anklageskriftet kvalte Hanne Jørgensen mellem klokken 02.45 og 03.45 om natten.

Det er ikke lykkedes for politiet at finde et klart motiv til drabet, men den 34-årige har forklaret, at han på et tidspunkt havde sine hænder om kvindens hals.

- Der opstod nogle uoverensstemmelser mellem de to, og dét gik over gevind, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen, Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi til Ekstra Bladet.

Retssagen, der kører ved retten i Næstved, ventes at kaste mere lys over årsagen til drabet.

Ringede selv til politiet
Den 34-årige lejede et værelse i Hanne Jørgensens rækkehus. Han ringede selv til politiet umiddelbart efter drabet og fortalte, at han havde kvalt Hanne Jørgensen.

Beboerne i området på Olstrupvej kendte den 34-årige som 'truende'. En beboer klagede til den 34-årige over, at hans hund besørgede i beboerens have. Det førte til et 'trusselsbrev' i postkassen med ordene: - Hvad fanden har du gang i. Hvis du har et problem, så kom til nr. 15.

Senere blev beboeren opsøgt af den 34-årige.

Drabet chokerede beboerne i bebyggelsen på Olstrupvej med 72 lejemål. Hanne Jørgensen var kendt som en stille, smilende og venlig kvinde, der mest holdt sig for sig selv.

Hvis den 34-årige kendes skyldig i drabet på Hanne Jørgensen kan han se frem til en dom på 12 års fængsel, ifølge retspraksis.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere