Tiltalt om skuddrama i Field's: Vi ville bare snakke

Selv om flere mødte op i skudsikker vest og med knive, så ville de bare snakke, siger tiltalt i Field's-sag

Arkivfoto: Linda Johansen
Arkivfoto: Linda Johansen

Det var et forsøg på at løse en konflikt mellem to grupperinger, der tidligere havde været venner, som resulterede i, at to personer blev såret af skud i indkøbscentret Field's på Amager i marts sidste år.

En gruppe på fem og en gruppe på fire personer er tiltalt i sagen om det opsigtsvækkende skuddrama. Skyderiet skete 18. marts midt i centrets åbningstid i p-kælderen.

Det her i indkøbscenteret Field's at to grupperinger tørnede sammen 18. marts i fjor. (Foto: Linda Johansen) 112 - 4. jan. 2016 - kl. 16:48 Efter retsmøde om skyderi i indkøbscenter: Slagsmål foran byretten

Forklaringen om konflikten mellem de to grupper, kommer fra en 20-årig tiltalt fra grupperingen på fem personer. Han er den første, der afgiver forklaring i sagen i Københavns Byret tirsdag.

- Min bror ringede og fortalte, at de (gruppen på fire personer, red.) var i Field's, og så blev vi (gruppen på fem personer, red.) enige om, at vi ville tage ud og snakke med dem, fortæller den 20-årige.

Her føres en af de anholdte ud efter bataljen i indkøbscenteret på Amager (Foto: Privatfoto) 112 - 4. jan. 2016 - kl. 11:48 Tiltalte i sag om skyderi og tumult i shoppingcenter: - Vi er uskyldige

Flere fra den 20-åriges gruppe valgte at tage skudsikre veste på, inden de tog i Field's. Desuden medbragte de knive.

I centret tog Femmandsgruppen kontakt til firemandsgruppen på en rulletrappe. Overvågningsbilleder fra stedet viser tydeligt, at et skænderi hurtigt udviklede sig til, at flere fra vidnets gruppe stod og svingede med knive på rulletrappen. Derefter stak de af fra stedet.

- Vi vil bare væk derfra. Vi ved jo godt, at det, vi har lavet, det ikke ser godt ud, og at politiet måske er på vej, fortæller den tiltalte.

Den 20-årige og hans kammerat flygtede til en bil. Ifølge den 20-årige gav kammeraten ham besked på at blive i bilen. Kammeraten, der i øvrigt har erkendt at have skudt, forlod derefter selv bilen. Den 20-årige fulgte efter.

- Jeg siger til ham, at nu skal han lade være med at gøre noget dumt, fortæller den tiltalte tirsdag i retten.

Overvågningsbilleder fra p-kælderen viser, at den tiltalte er meget tæt på episoden på det tidspunkt, hvor skuddene formentlig blev affyret.

Se også: Skyderi i indkøbscenter var ren Wild West

Der findes ikke billeder af selve skudepisoden, men overvågningsbillederne viser, at kammeraten kom løbende imod ham med en pistol i hånden.

Ved tirsdagens retsmøde skal flere af de tiltalte afhøres. Alle ni personer fra de to grupper er tiltalt for forsøg på manddrab.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere