Tiltalt som sexmonster: Politiet lod ham gå efter første voldtægtsforsøg

Tiltalt 25-årig slog til tre gange, før politiet fik mistanke om serie-voldtægter i København

Efter voldtægten af en 22-årig her på Vasbygade/Otto Busses Vej fik politiet mistanke om, at en serie-voldtægtsforbryder var på spil. Kvinden blev bortført i bil fra Østerbro af en afrikaner. (Foto: Jonas Olufson)
Efter voldtægten af en 22-årig her på Vasbygade/Otto Busses Vej fik politiet mistanke om, at en serie-voldtægtsforbryder var på spil. Kvinden blev bortført i bil fra Østerbro af en afrikaner. (Foto: Jonas Olufson)

Første gang en formodet serie-voldtægtsforbryder slog til den 7. juli sidste år, hvor han angiveligt forsøgte at kidnappe og voldtage en 25-årig kvinde i Hvidovre, lod politiet på Københavns Vestegn en 25-årig afrikaner gå.

Betjentene vurderede dengang, at det var et uheld, da han påkørte den 25-åriges cykel med sin bil.

Men Statsadvokaten mener i dag, at han forfulgte kvinden gennem 45 minutter og forsøgte at vælte hende af cyklen med sin bil for at kidnappe hende i bilen og voldtage hende.

Først da voldtægtsforbryderen slog til for fjerde og femte gang i  København i januar og februar i år, fik politiet mistanke om, at en serie af voldtægter og voldtægtsforsøg var begået af den samme gerningsmand, som ofrene beskrev som afrikaner.

Efterforsket hver for sig
De første tre forbrydelser fra juli og oktober sidste år blev efterforsket hver for sig af politiet på Københavns Vestegn og Station Bellahøj, som ikke fandt nogen sammenhæng mellem forbrydelserne.

Men efter en kidnapning og voldtægt af en 22-årig kvinde den 17. januar i år, hvor offeret blev kidnappet på Østerbro og kørt til en øde plads ved Vasbygade og Otto Busses Vej i København og voldtaget, blev efterforskere fra Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet sat på sagen.

Og da serien af voldtægter fortsatte den 8. februar, hvor en 18-årig blev kidnappet i Svendborggade på Østerbro og kørt til Mindelunden i Hellerup og voldtaget, blev mistanken om en serievoldtægtsforbryder bestyrket.

En kvinde blev angiveligt smidt af bilen her på Fragtvej i Sydhavnen. Efter at have været bortført i tre timer. Krimi Politiets tiltale: Sexmonster kørte rundt om natten og fandt sine ofre

Weekenden efter voldtægten i Mindelunden sendte politiet fem civile patruljer på gaden på voldtægtsforbryderens foretrukne jagtmark, Østerbro, og det lykkedes at anholde den 25-årige afrikaner, der kom kørende i sin bil sammen med en kammerat på vej hjem fra byen.

Den 25-årige og hans bil passede nøje på ofrenes beskrivelser, og den 14. februar blev den 25-årige varetægtsfængslet for to af de fem sexoverfald.

Nu er den 25-årige tiltalt for alle fem forbrydelser, tre fuldbyrdede kidnapninger og voldtægter og to forsøg.

- Vi kom først ind i sagen efter voldtægten den 17. januar. De tre tidligere sager var efterforsket lokalt som enkeltsager, uden at der var mistanke om en sammenhæng, bekræfter vicepolitiinspektør Jens Møller, Personfarlig Kriminalitet.

Lod ham gå efter 'uheld'
Ekstra Bladet kan desuden oplyse, at politiet havde fat i den 25-årige afrikaner allerede efter det første voldtægtsforsøg den 7. juli 2014 cirka kl. 02.45, men en patrulje lod ham gå.

Politiet på Københavns Vestegn betragtede blot sagen som en 'hændelse', ikke et voldtægtsforsøg, da den 25-årige kvinde på cykel blev påkørt af afrikaneren på Rosenhøj i Hvidovre.

Han var angiveligt fulgt efter hende gennem tre kvarter fra Toftegårds Plads i Valby klokken 02.00 og til Hvidovre, hvor han han forsøgte at vælte hende af cyklen, da han med sit sidespejl ramte hendes cykelstyr.

Kvinden undløb og fik hjælp fra beboere, der tilkaldte politiet.

Den 25-årige afrikaner blev truffet på stedet, men politiet vurderede, at der nok var tale om et uheld, efter at kvinden og manden var blevet afhørt på stedet.

Men efter anholdelsen af den 25-årige afrikaner i februar, fandt efterforskerne hos Personfarlig Kriminalitet rapporten om den syv måneder gamle 'hændelse' fra Hvidovre frem - og den indgår nu i Statsadvokatens anklageskrift som den første af fem forbrydelser, han er tiltalt for.

Ifølge anklageskriftet var 'hændelsen' den 7. juli 2014 et forsøg på at bortføre den 25-årige kvinde i bilen for at voldtage hende. En modus - fremgangsmåde - der går igen i alle voldtægterne.