Tiltalte for drabsforsøg får dom i dag

Tre mænd på 50, 49 og 27 år er tiltalt for drabsforsøg, i dag falder der dom i sagen

RETTEN I NÆSTVED: (Ekstra Bladet): I dag falder der dom i sagen hvor tre mænd på 50, 49 og 27 år er tiltalt for drabsforsøg. Ifølge anklagemyndigheden har de tre i fællesskab med køller, knive, tåregas, knojern og en havesaks i september sidste år overfaldet den 50-åriges ven, den 44 Jan F, på sin bopæl i Næstved.

Under retssagen er det tidligere kommet frem, at den 50-årige, der i følge anklagemyndigheden er hovedmanden bag overfaldet, og Jan F. har været venner i mere end 13 år. De tre tiltalte og offeret kender hinanden fra et misbrugscenter i Næstved.

Under afhøring af Jan F. tidligere i retssagen, ændrede han pludselig sin forklaring, efter at have snakket med den 27-årige tiltalte. Jan F. forklarede først at alle de tre tiltalte havde deltaget i overfaldet, og præciserede bl.a. at de alle tre havde slået ham med knojern. Efter at have snakket med den 27-årige tiltalte i en kort pause, ændrede Jan F. sin forklaring, og fortalte retten at den 27-årige ikke havde slået ham, og at han i øvrigt var en god fyr.

112 - 27. aug. 2015 - kl. 11:44 Tiltalt for drabsforsøg: Helvede brød løs

Anklager Emil Folker spurgte Jan F., om det var noget han huskede nu, lige efter at have snakket med den 27-årige tiltalte.

- Ja, det skal komme ham til gode. Det var også ham der var ude og brække sig under overfaldet, han er ikke vant til den slags, forklarer Jan. Han blev afbrudt af dommeren, der forklarede ham, at det ikke er hans opgave at bedømme, hvem der skal have skyld for hvad.

Herefter fortsatte afhøringen af Jan. Anklager, Emil Folker spurgte Jan, om han synes at det er synd for den 27-årige at han var havnet i retten, tiltalt for drabsforsøg.

- Ja hans liv er ødelagt mand. På grund af en løgnhistorie. Stakkels unge mand, forklarede Jan.

Se også: Tiltalt for drabsforsøg: Derfor klippede jeg hans finger af

Dommeren gjorde herefter igen de tiltalte opmærksom på, at de ikke må snakke med andre end deres advokat, og at når de alligevel gør det, kan det få betydning for deres sag.

Om samtalen mellem den 27-årige og Jan, og Jans efterfølgende ændring af sit vidneudsagn, vil få konsekvenser for den endelige dom, finder vi ud af når dommen falder i dag.