Tjekker mulig sammenhæng: Lup på tredje drabssag

Politiet efterforsker videre i drabssag på ældre mand i Nordvestsjælland

Sagen fra Odsherred udspandt sig 14. februar. Morten Sundgaard/Byrd
Sagen fra Odsherred udspandt sig 14. februar. Morten Sundgaard/Byrd

Midt- og Vestsjællands Politi har aktivt deltaget i efterforskningen om de to drab og brandstiftelse i Ruds Vedby og Vemmelev. For her har man nemlig haft en sag med lignende modus, hvor en 65-årig mand 14. februar blev udsat for grov vold, som blev hans død.

Det skete på en landejendom i Gunnestrup i Odsherred, hvor gerningsmændene efter drabet stak ild på ejendommen.

Seneste offer blev en ældre mand, der boede alene i et hus ved Vemmelev.
Foto: Per Rasmussen 112 Grundlovsforhør i drabssag: Mand tilstår to drab og brandstiftelse

Foreløbig er ingen sigtet i sagen om det drab, men netop fordi fremgangsmåden ved drabet i Gunnestrup ligner fremgangsmåden ved de to drab i Ruds Vedby og Vemmelev er politiet meget opmærksomhed på det tredje drab:

- Derfor har efterforskningen af de to drab, som er blevet efterforsket af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, haft vores fulde opmærksomhed, siger Kim Løvkvist, efterforskningsleder, Midt- og Vestsjællands Politi.

Han fortæller, at man har indgået i et tæt efterforskningssamarbejde, der også indebærer, at politifolk fra Midt- og Vestsjællands politikreds var til stede ved anholdelsen af de to nu sigtede i sagen.

Selve anholdelsen og den ene sigtedes tilståelse af de to drab i Ruds Vedby og Vemmelev vil han ikke kommentere.

- Men vores efterforskning er stadig i gang, og vi håber på et gennembrud i forhold til vores sag, siger Kim Løvkvist.

Her er ofrene for de tre drab

14. februar: 65-årige Finn Steensen Ørsdahl blev i februar blev fundet dræbt i sit udbrændte hus - en landejendom i Gundestrup i Odsherred. Han var ifølge politiet blevet dræbt med massiv vold.

21. april: En voldsom brand hærgede den 68-årige møntsamler Kiehn Georg Andersens hjem i Ruds Vedby. Han blev fem dage senere fundet dræbt i Blæsinge Grusgrav.

16. juni: En uidentificeret person blev fundet død efter en brand på en landejendom i Vemmelev. Undersøgelser viste, at offeret var blevet dræbt, før der blev stukket ild til huset. Først fem dage efter branden, blev den dræbte identificeret som husets 80-årige beboer, Poul Frank Jørgensen.