To anholdt for grov vold under uroligheder på Nørrebro

Urolighederne foregik 14. april i kølvandet på Rasmus Paludans demonstration

To personer er blevet anholdt, og den ene person er blevet varetægtsfængslet efter urolighederne på Nørrebro i København 14. april i år.

Urolighederne opstod, da den ultra-højrenationalistiske leder af Stram Kurs, Rasmus Paludan, blev angrebet under en demonstration på Nørrebro.

Københavns Politi oplyser, at en 18-årig mand er sigtet for vold mod tjenestemand, grov vold og grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden. Manden er også sigtet for at have overtrådt det såkaldte maskeringsforbud.

Den 18-årige blev fremstillet onsdag i Dommervagten i København, hvor han blev fængslet 13 dage.

Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix
Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix
 

En 26-årig mand er ligeledes blevet sigtet for vold mod tjenestemand, grov vold og grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden. Den 26-årige blev også fremstillet i dommervagten, men her valgte dommeren at løslade manden. Den afgørelse er anklagemyndigheden ikke tilfreds med. Anklageren har således kæret løsladelsen til landsretten.

Forventer flere anholdelser
Rasmus Paludan blev kørt væk af politiet, men optøjerne fortsatte på Nørrebro, hvor politiet fortsat var massivt til stede.

Politiet blev angrebet med brosten og andet kasteskyts og måtte bruge tåregas til at sprede uromagerne. Også flere pressefolk og fotografer blev mødt med vold i bydelen og fik smadret deres udstyr.

I løbet af eftermiddagen følte en gruppe af civile betjente sig så presset af demonstranterne, at de trak deres våben, men de fik ikke brug for at affyre dem.

- Efterforskningen pågår stadig, og politiet forventer derfor at foretage flere anholdelser i relation til urolighederne i den kommende tid, hedder det i en pressemeddelelse fra Københavns Politi.

1 af 2 Her en afbrændt bil efter urolighederne for en måned siden. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
2 af 2 Foto: Mogens Flindt/ Ritzau Scanpix

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere