To beboere på Lindegården voldtaget

Sikkerheden sejlede allerede inden knivdrabet på 57-årige Vivi Nielsen. Beboer tiltalt for voldtægter og byger af trusler mod personalet

På Lindegården i Roskilde gik flaget på halv dagen efter drabet på 57-årige Vivi Nielsen. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto)
På Lindegården i Roskilde gik flaget på halv dagen efter drabet på 57-årige Vivi Nielsen. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto)

Sikkerheden for personalet og beboerne på det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde, hvor den 57-årige sosu-assistent Vivi Nielsen blev stukket ihjel af en psykisk syg beboer, var elendig, allerede før drabet skete.

Det viser en hidtil hemmeligholdt sag mod en 50-årig beboer på Lindegården, der i næste uge stilles for et nævningeting ved retten i Roskilde.

Her er den 50-årige tiltalt for grove voldtægter mod to mandlige beboere på Lindegården og for en byge af mordtrusler mod personalet på bostedet.

Ifølge tiltalen mod den 50-årige truede han syv social- og sundhedsassistenter på Lindegården på livet.

Det skete gennem et halvt års tid, inden drabet på Vivi Nielsen den 25. marts sidste år.

Den 6. februar blev drabsmanden, en 31-årig beboer, dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Han hørte stemmer, der befalede ham at slå nogen ihjel.

Se også: Vivi blev stukket ihjel: Her er dommen

Også den 50-årige beboer på Lindegården kræves nu dømt til anbringelse i en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Han er foruden voldtægter og trusler tiltalt for hærværk og indbrud på Lindegården og for vold med slag og spark mod flere beboere.

Svage beboere voldtaget
Voldtægterne med samleje og oralsex skete, ifølge tiltalen, i efteråret 2015 - cirka et halvt år før drabet på Vivi Nielsen.

En mandlig beboer blev flere gange voldtaget af den 50-årige, der blandt andet truede: 'Hvis du skriger, slår jeg dig i gulvet' og 'Det bliver værst for dig selv, hvis du gør modstand'.

Efter voldtægterne blev offeret truet til ikke at anmelde forholdet, blandt andet med ordene: 'Jeg trækker skelettet ud af røven på dig, hvis du anmelder det'.

Vivi Nielsen blev stukket ihjel d. 26 marts 2016 på bostedet Lindegården i Roskilde. Foto: Privat. Krimi ’Stemmerne siger, jeg skal slå ihjel’

Den anden mandlige beboer på Lindegården blev voldtaget to gange af den 50-årige, lyder tiltalen. Beboeren blev også udsat for trusler om ikke at anmelde voldtægterne, da den 50-årige udtalte: 'Dit stikkersvin, skal du have nogen på frakken'.

Truslerne mod de syv sosu-assistenter på Lindegården var også dybt ubehagelige for personalet. Det var både trusler som 'Jeg slår dig kraftedeme ihjel' og 'Jeg skal nok sørge for, at I ikke kommer hjem i morgen tidlig.'

Se også: Anklager i sag om bosteds-drab: Det må være frygteligt at være så syg, at man slår ihjel

Den 50-årige har foruden Lindegården været anbragt på Sankt Hans og på det psykiatriske hospital i Slagelse, hvor han ifølge tiltalen også truede personalet.

I Slagelse sagde han blandt andet: 'Jeg sørger for, at alle i afdelingen bliver skudt', og på Sankt Hans truede han med at stikke en kniv i halsen på en afdelingslæge.

Den samlede tiltale mod den 50-årige omfatter trusler mod 10 sosu-assistenter, heraf de syv på Lindegården, og en læge.

Se også: Psykisk syg tiltalt for drab: Kolleger kæmpede for at redde Vivi

Den 50-åriges hærgen på Lindegården omfattende også, ifølge tiltalen, indbrud, hærværk, vold mod beboere og tyveri. Han smadrede ruder og en dør, stjal et TV, smadrede ruden til en lejlighed i forsøget på at begå indbrud, og to beboere blev udsat for vold med knytnæveslag og spark.

Den 50-årige, der nægter sig skyldig, sidder nu varetægtsfængslet på Retspsykiatrisk Afdeling i Slagelse.

Se også: Vivi dræbt af sindssyg beboer: Stemmer befalede ham at slå ihjel

1 af 2 Vivi Nielsen, 57, nåede at sige, hvem der stak hende, før hun gled ind i bevistløsheden. Privatfoto.
2 af 2 På Lindegården i Roskilde gik flaget på halv dagen efter drabet på 57-årige Vivi Nielsen. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere