To betjente skudt foran forhadt politistation

Skyderi foran politistation i den amerikanske by Ferguson

(Foto: AP)

En betjent er ramt i ansigtet og en i skulderen, da der blev affyret skud foran politistationen i den amerikanske by Ferguson. Det bekræfter politiet over for avisen St. Louis-Dispatch.

Skuddene blev affyret, da politistyrker konfronterede demonstranter, der havde samlet sig uden for politistationen i Ferguson i delstaten Missouri.

De sårede betjente er kørt til Barnes-Jewish Hospital og ser ud til at overleve, oplyser politiet på et pressemøde foran hospitalet.

Politichef Jon Belmar oplyser, at begge sårede betjente er ved bevidsthed og modtager behandling. De sårede betjente er 41 år og 32 år.

- Demonstrationen var omkring midnat ved at bryde op, og flere politibetjente havde faktisk forladt stedet. Skuddene blev affyret nord eller nordvest for politistationen, siger Jon Belmar til pressen.

Det er indtil videre uvist, hvem der affyrede skuddene. Vidner til skyderiet beretter om, at der er blevet skudt to til fire gange. Politiet siger selv, at der er blevet affyret mindst tre skud.

Adskillige pressefolk befandt sig på stedet, da de to betjente blev skudt, skriver St. Louis-Dispatch.

Avisen har offentliggjort flere billeder, hvor det er tydeligt, at andre betjente med trukne pistoler har slået ring omkring de sårede.

Der var omkring 100 demonstranter, da der blev affyret skud mod politiet. (Foto: AP)
Der var omkring 100 demonstranter, da der blev affyret skud mod politiet. (Foto: AP)
 

(Foto: AP)
(Foto: AP)

(Foto: AP)
(Foto: AP)

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Skyderiet kommer efter, at politichefen i Ferguson i går trak sig tilbage efter flere måneders pres og beskyldninger om racisme i politikorpset.

Siden den sorte teenager Michael Brown sidste sommer blev dræbt af en hvid betjent, har der været store demonstrationer i byen. Betjenten er siden blevet frifundet i drabssagen.

I sidste uge afleverede det amerikanske justitsministerium en rapport om urolighederne i Ferguson, der var udløst af nedskydningen.

Justitsministeriets rapport var stærkt kritisk over for politiet, der blev beskyldt for at tolerere en racistisk kultur i egne rækker.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere