To danskere dømt for gaderøveri under vinterferie-druk i Prag

19-årig hævder, han fik tæsk efter anholdelsen af tjekkisk politi

Den ene af de danske gaderøvere hævdede i dag i retten, at han fik tæv af en tjekkisk betjent efter anholdelsen. (Det er ikke en af dem på billedet) (Foto: Anthon Unger)
Den ene af de danske gaderøvere hævdede i dag i retten, at han fik tæv af en tjekkisk betjent efter anholdelsen. (Det er ikke en af dem på billedet) (Foto: Anthon Unger)

To 19-årige kunne på grund af druk absolut intet huske om et gade-røveri, som de begik i Prag mod to andre unge danskere, som også var på ferie i den tjekkiske hovedstad i vinterferien 2014.

Det forklarede de 19-årige i dag i Københavns Byret, hvor de blev fundet skyldige i gade-røveriet.

De truede to 21-årige med en eller to strømpistoler på en gade i det centrale Prag klokken 04.30 om morgenen den 12. februar 2014 til at udlevere penge og mobiltelefoner.

De 19-årige havde åbenbart skidt samvittighed, for da en tjekkisk politipatrulje tilfældigt dukkede op kort efter gaderøveriet, stak danskerne af i løb og smed strømpistolerne fra sig. Men de blev løbet op og anholdt på grund af deres mistænkelige adfærd, og kort efter indløb anmeldelsen om gaderøveriet fra de to 21-årige.

Da tjekkisk politi visiterede de 19-årige, var de hver i besiddelse af en røvet mobiltelefon.

Se også: Tiltale: Danskere røvede danskere med strømpistoler i Prag

Den tjekkiske anklagemyndighed sendte sagen til Danmark, fordi både gerningsmændene og vidnerne opholder sig her, men dommen over de 19-årige blev i dag udsat til maj, fordi der først skal foretages en undersøgelse af deres personlige forhold, blandt andet med henblik på om de kan slippe med en betinget dom.

Den ene tidligere dømt for røveri
Den ene 19-årige er dog tidligere dømt for røveri og har også en dom for berigelseskriminalitet.

I retten forklarede den ene 19-årige, at han efter anholdelsen fik bank af en tjekkisk politimand, der gav ham et knytnæveslag i ansigtet.

De tiltaltes hukommelser var blanke på grund af massiv druk. De havde spist i den lejlighed, hvor de boede, og gik derefter i byen. De to ofre forklarede, at de også havde været på en fugtig bytur, da de blev passet op af de to danskere og truet.

Retssagen i Københavns Byret blev overværet af en skoleklasse, som dermed fik et indblik i, hvordan de ikke skal opføre sig, når de engang skal på vinterferie i Prag.

Hvert år i uge syv valfarter danske unge til Prag, hvor de fleste går på massiv druk.

Det har de senere år først til en række episoder, hvor danskerne har hærget bylivet eller hotellerne, så tjekkisk politi har skærpet opmærksomheden på de vilde danskere.

Dansk politi har også sendt betjente til Prag for at holde dialogen i gang med de festglade unge.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere