To danskere stukket ned midt på gaden: Nu er der nye oplysninger om hvorfor

To danske fotografer på opgave i Gabon blev lørdag overfaldet med kniv. Den ene blev stukket op til 20 gange, men heldigvis var politiet i nærheden

Den formodede gerningsmand kort efter angrebet på de to danskere på markedet i Libreville i Gabon. Foto: D.R./Gabon Media Time
Den formodede gerningsmand kort efter angrebet på de to danskere på markedet i Libreville i Gabon. Foto: D.R./Gabon Media Time

Et frygteligt knivangreb gik lørdag eftermiddag ud over to tilfældige danske fotografer.

På en markedsplads i hovedstaden Libreville udviklede en almindelig travl eftermiddag sig til et blodigt knivdrama, da en 53-årig mand pludselig gik til angreb på det danske par.

Ifølge anklager Steeve Ndong Essame Ndong fulgte gerningsmanden efter danskerne og stak dem adskillige gange med en kniv, og nu er der nye oplysninger om hvorfor.

Avisen L'union beskriver ifølge Jyllands Posten i en lang artikel, hvordan manden efter sigende var målrettet på jagt efter amerikanske statsborgere.

Det skyldes, at han efter sigende ønskede at hævne USA's anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad.

Reddet ved et tilfælde
Den 53-årige formodede gerningsmand havde mistanke om, at de to danskere var amerikanere, og ifølge det lokale medie gik han til angreb, da han hørte, at de talte engelsk.

Den danske mand skulle efter sigende være blevet ramt af op mod 20 knivstik, og hans tilstand var efterfølgende kritisk.

Men ved et tilfælde var en politipatrulje til stede i området, og de fik hurtigt stoppet gerningsmanden, mens den danske mand hurtigt blev kørt på hospitalet.

Det har ifølge den lokale avis formentlig reddet hans liv, og heldigvis skulle han nu være udenfor livsfare.

Efterfølgende er også tre imamer og fire af deres medarbejdere blevet anholdt i byen Booue, der ligger 400 kilometer fra hovedstaden.

Løkke fordømmer
Det er endnu uvist, om den 53-årige gerningsmand handlede alene, eller om han var en del af en gruppe.

De to danskere, som blev overfaldet, var i Gabon for tv-kanalen National Geographic, hvor de lavede et program om truede dyrearter.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bekræftede søndag, at to danskere på opgave for mediet National Geographic i Gabon, Afrika, var blevet stukket ned.

I en opdatering på Twitter natten til søndag skrev statsministeren, at den ene af de to danskere er ’hårdt såret’.

- Min medfølelse og mine tanker er hos dem og deres pårørende, skriver Lars Løkke Rasmussen og tilføjer, at der er indikationer på, at angrebet var 'politisk motiveret'.

- Fylder mig med vrede. Vi må aldrig acceptere brutal vold mod uskyldige.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræftede også sagen over for Ekstra Bladet.

- Udenrigsministeriet kan bekræfte, at to danske statsborgere er kommet til skade i Gabon, oplyste vagthavende i Udenrigsministeriets Borgerservice.