To dømt: skød mand i arme og knæ

En fik nedsat straf, mens anden tiltalt blev dømt i sag, han blev frikendt for i landsretten

To mænd - der begge er først i 20'erne - fik i går ændret deres straffe ved Østre Landsret. Her havde den ene heldet med sig, mens den anden var langt mere uheldig.

Sidstnævnte gik fra at være frikendt i byretten til at få fire års fængsel samt en betinget udvisning - mens den anden tiltalte, der også har indvandrerbaggrund, fik nedsat sin straf fra syv til fem år.

Det bekræfter de to mænds advokater, Janus Malcolm Pedersen og Kristian Mølgaard.

Sagen, de blev dømt for, er fra maj i fjor. Her blev der tæt på politistationen i Roskilde affyret skud mod en person, jævnaldrende til de to nu dømte, hvor offeret blev ramt i begge arme samt det ene knæ.

Angiveligt var det hævn for knivstikkeri tre dage tidligere i Ringparken i samme by, hvor den ene af de to dømte blev stukket med kniv.

Da sagen kørte ved byretten blev den ene dømt for drabsforsøg, mens den anden blev frikendt.

Ved landsretten blev begge dømt for grov vold og våbenbesiddelse. Landsretten fandt det dermed ikke bevist, at der var tale om drabsforsøg.

Sagen drejede sig ikke om banderelateret vold. Men den ene er tidligere medlem af banden Brothas, hvor han tidligere er dømt i en sag om et våbenlager på en kirkegård i Gladsaxe.