To dræbt under flugt fra politiet

To personer er døde i en færdselsulykke i Nordjylland - tumult forud for et biltyveri, som skete cirka en time inden dødsulykken

(Video: René Schütze)
(Video: René Schütze)

Overværede du biljagten, eller kender du til sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

En biljagt i Nordjylland har mandag fået fatale konsekvenser for to personer. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Se også: Jagtet af otte politibiler: Endte på mark

De to personer havde ifølge politiet stjålet en tysk-indregistreret Audi A4 i en lejlighed i Lindholm, Nørresundby, ved 10-tiden i formiddag. Tyvene tog herefter flugten fra stedet ad Hobrovej mod Syd.

Ved Støvring blev de cirka 40 minutter senere set af en færdselspatrulje, som straks satte efter dem, men biljagten sluttede brat ud for Hobrovej 4 i Rold, hvor den sorte Audi forulykkede.

Politiet havde efter ulykken lukket den gamle hovedvej lige nord for Rold, som ligger mellem Hobro og Aalborg.

Biljagt i 20 minutter
De to personer - to mænd, hvis identitet endnu ikke er oplyst - mistede begge livet i ulykken, der var en såkaldt soloulykke uden andre biler eller personer involveret.

- To mænd døde, mens betjentene i patruljevognen er uskadt, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen, Nordjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger foregik biljagten i en periode på cirka 20 minutter og altså over en strækning på adskillige kilometer, inden soloulykken satte en tragisk stopper for den livsfarlige politijagt med, hvad kan formodes var hasarderet kørsel og for høj hastighed.

Se også: Flugtbilist sigtet efter vild politijagt

I sager, hvor politiet har været involveret i færdselsulykker, er det Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der tager sig af efterforskningen. Det er også tilfældet her, oplyser politiet.

Ulykkesbilen var ifølge Ekstra Bladets reportere på stedet ved at blive bugseret væk af Dansk Autohjælp lidt efter klokken 14. Den ligger i en grøft i landsbyen Rolds udkant og ifølge Ekstra Bladets oplysninger befinder de to dræbte sig i to hvide ligposer i græsrabatten.

Vidne: Jeg hørte et par bump
Ulykken skete angiveligt ikke langt fra butikken 'Luppen Frimærker', som befinder sig ved en rundkørsel i Rold. Ekstra Bladet har talt med butikkens indehaver, Pia Kær Andersen, som i første omgang ikke forstod dødsulykkens alvorlige omfang.

- Jeg hørte et par bump, men anede indledningsvis ikke, at der var tale om en ulykke med dødelig udgang, siger Pia Kær Andersen.

Den 32-årige kvinde fortsætter:

- Vi så godt, at der kom en masse politi- og ambulancefolk, og at nogen var kørt i grøften et stykke oppe ad Hobrovej. Det er skrækkeligt, hvad der er sket.

(Video: Rene Schütze)

1 af 2 (Foto: René Schütze)
2 af 2 (Video: René Schütze)