To drenge forsvundet fra børnehave: - Beklager

To drenge forsvandt torsdag fra en børnehave på Københavns Vestegn. Politiet fandt dem på station

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

To drenge på henholdsvis fire og fem år forsvandt torsdag eftermiddag fra Børnehuset Junibakken i Værebroparken i Bagsværd. Drengene blev fundet 1,4 kilometer væk af politiet, og nu spørger faderen til den ene af de to drenge, hvordan det kunne lade sig gøre?

- Jeg ved ikke, hvordan det kan lade sig gøre, uden at børnehaven opdager det. For mig - som voksen mand - tager det en halv time at gå det stykke, så hvor længe tager det ikke de to drenge? Det undrer mig, at børnehaven ikke har reageret i det tidsrum. Det er simpelthen grotesk, siger Farhan Azam, der er far til den ene af drengene.

Tre børn i børnehaven
Han fortæller, at han har tre børn, der går i børnehaven, og nu er han urolig for at sende dem af sted igen.

- Hvordan skal jeg føle mig tryg ved at sende dem afsted, når sådan noget kan ske? Der er et højt hegn rundt om børnehavnen - det burde ikke kunne lade sig gøre for dem at komme ud, siger han.

Københavns Vestegns Politi bekræfter over for Ekstra Bladet, at de to drenge blev fundet på Bagsværd Station.

- Vi fik anmeldelsen klokken 14.31 om, at de var forsvundet. De er gået til Bagsværd Station, hvor vi finder dem og bringer dem tilbage til børnehaven, siger Brian Holm, vagtchef.

Farhan Azam undrer sig over, at børnehaven ikke kontaktede ham og hans kone, da de fandt ud af, at børnene var forsvundet:

- Min kone blev ringet op af Københavns Vestegns Politi lidt over tre, hvor de er kommet tilbage til børnehavnen med børnene, og de siger, at de har fundet min søn og hans ven på stationen. Det er jo helt vildt, at de først kontakter os, når de er fundet, siger han.

Børnehave: Ikke godt nok

Benny Dalgaard er områdeleder i Skovbrynet i Gladsaxe Kommune, og han er dermed den ansvarlige for Junibakken. Han erkender over for Ekstra Bladet, at det ikke er godt nok, at to drenge kan forsvinde fra børnehaven.

- Der sker det, at ud på eftermiddagen er to drenge på henholdsvis fire og fem ude at lege på legepladsen. Og i et uset øjeblik hopper de over hegnet, og så løber de hjem til en af drengene, men der er ingen hjemme. Så de går ned og tager en bus fra Værebroparken til Bagsværd Station, hvor der er nogen, som ser dem og ringer til politiet, siger han.

Efterfølgende bliver drengene bragt tilbage til børnehaven.

- Vi er rigtig kede af det, der er sket, vi beklager, og vi lægger os fladt ned, siger Benny Dalgaard.

Han har bedt om en redegørelse for forløbet. Han mener dog ikke, at drengene har været væk længere end 20-25 minutter.

- Men er det godt nok, at de får lov at forsvinde?

- Nej, det er det ikke. Det er ikke godt nok, og det skal der rettes op på.

- Hvad vil du sige til den far, der nu er bekymret for at sende sine børn ned i institutionen?

- Jeg kontakter ham i morgen, og så vil jeg tilbyde at tage en snak, så vi kan forsøge at få genskabt tilliden. Jeg har forståelse for, hvis han er både vred og chokeret.