To kvindelige betjente blev dræbt med egne våben

Mand dræber to politifolk og en forbipasserende i den centrale del af den østlige storby Liège

En bevæbnet mand i den belgiske storby Liège skød og dræbte tirsdag to politifolk og en tilfældig forbipasserende, inden han selv blev skudt og dræbt. Det rapporterer den statslige tv-station RTBF.

Angrebsmanden blev skudt og dræbt, efter at han havde taget en kvinde som gidsel, skriver RTBF på sin hjemmeside.

To politifolk blev såret, skriver nyhedsbureauet Belga.

Det var en speciel politienhed, som skød angriberen.

De to dræbte politifolk var begge kvinder, oplyser en embedsmand til AFP.

Anklagemyndigheden i den belgiske storby siger til AFP, at angrebsmanden afvæbnede politifolkene og angreb dem med deres egne våben.

- Manden angreb politifolkene bagfra med en kniv og stak dem flere gange. Han tog derefter deres våben. Han brugte dem til at dræbe med, siger en talsmand for anklagemyndigheden.

Han tilføjer, at en 22-årig mand i et køretøj også blev skudt og dræbt af angriberen.

Belgiske anklagere, der særligt tager sig af terrorsager, har overtaget sagen om skudangrebet i Liège, siger en embedsmand til AFP.

- Der er elementer, som peger i retning af, at dette er en terrorhandling, siger Eric Van Der Sypt, talsmand for Belgiens føderale anklagemyndighed.

To kvindelige betjente blev tirsdag dræbt af egne våben i den belgiske by Liège. Foto: AP
To kvindelige betjente blev tirsdag dræbt af egne våben i den belgiske by Liège. Foto: AP
 

På sociale medier er der lagt fotos ud af folk, som søger i sikkerhed under angrebet på Lièges centrale boulevard d'Avroy, mens der høres skud og sirener i baggrunden.

En video viser to politifolk i skudsikre veste gå i position.

Industribyen Liège, der ligger tæt på den tyske grænse i en fransktalende region, var også scene for et skudangreb i 2011, hvor en bevæbnet mand dræbte fire mennesker og sårede over 100, inden han skød sig selv.

Der har været forhøjet alarmberedskab i Belgien, siden jihadister fra Islamisk Stat baseret i Bruxelles var involveret i angreb i Paris i 2015, hvor 130 blev dræbt, og i Bruxelles i 2016, hvor 32 blev dræbt.