To kvinder angriber USA-konsulat og skyder politibetjent

Politimand er dræbt under angreb på USA's konsulat i Istanbul. En af angriberne er såret og anholdt.

To personer skød mandag mod det amerikanske konsulat i Istanbul i Tyrkiet og dræbte en politimand, oplyser guvernørens kontor i Istanbul.

- Angrebet blev udført af to kvinder. Den ene er såret og pågrebet af politiet, oplyser kontoret.

I de første meldinger fra myndighederne hed det, at de to angribere var undsluppet, og at en stor politieftersøgning var blevet sat i gang.

Før angrebet på det amerikanske konsulat blev en politistation i Istanbul beskudt. En politimand og tre af angriberne blev dræbt.

Foruden skader på politistationen forårsagede bomben en brand, der fik dele af en treetagers bygning i nærheden til at kollapse. Andre bygninger i nærheden og omkring 20 biler har også fået skader efter eksplosionen, som ifølge det anatolske nyhedsbureau var rettet mod politistationen.

I det sydøstlige Tyrkiet er fire politifolk bekræftet dræbt, efter at militante kurdere havde lagt sprængstoffer på en vej, hvor politifolkene kom kørende, siger den lokale guvernørs kontor i den sydøstlige provins.

Angrebene er sket på et tidspunkt, hvor uroen mellem Tyrkiet og PKK, det kurdiske arbejderparti, er taget kraftigt til.

Konflikten i nabolandet Syrien har den seneste måned også kostet liv på den tyrkiske side af grænsen, og det har fået den tyrkiske regering til både at angribe Islamisk Stat og PKK-lejre i Syrien.

Ifølge avisen Hürriyet samlede personer sig natten til mandag på det sted, hvor eksplosionen skete. De råbte slagord imod PKK, skriver avisen på sin hjemmeside