To kvinder kidnappet på Christiania og holdt fanget i fem timer i skur

32-årig svensker blev forsøgt voldtaget, mens 41-årig blev slået

Den Blå Karamel er et af 15 områder på Christiania. Kidnapningen af de svenske kvinder skete i et skur/telt ved Den Blå Karamel på Refshalevej. Google.
Den Blå Karamel er et af 15 områder på Christiania. Kidnapningen af de svenske kvinder skete i et skur/telt ved Den Blå Karamel på Refshalevej. Google.

To svenske kvinder blev truet med en hobbykniv og en sav og tvunget med til et skur eller telt på området 'Blå Karamel' på Refshalevej på Christiania.

Her blev de holdt frihedsberøvet i cirka fem timer, mens den yngste af kvinderne, 32, blev forsøgt voldtaget og den ældste kvinde, 41, blev slået.

Voldtægten blev forhindret, da en eller flere personer kom hen til skuret, så gerningsmanden gik udenfor. Derfor lykkedes den 32-årige at løbe fra stedet og slå alarm.

Godt en time senere anholdt politiet den formodede gerningsmand, en 28-årig af anden etnisk herkomst, der i næste uge stilles for Københavns Byret.

Han er tiltalt for frihedsberøvelse, trusler på livet, voldtægtsforsøg, vold og for besiddelse af en rygsæk med godt 1,6 kilo hash, joints og hashkager, som politiet fandt på volden ved Refshalevej.

Den 28-årige nægter sig skyldig. Hvis han bliver fundet skyldig, kræver anklagemyndigheden ham udvist med indrejseforbud i mindst seks år.

'Jeg behøver ikke at voldtage dig'
Kidnapningen skete den 19. august i år mellem klokken cirka 01.00 og 06.20. De to svenske kvinder mødte den 28-årige på Christiania, men blev så truet af ham med en hobbykniv og en sav til at følge med hen til et skur eller telt på den Blå Karamel, siger anklageskriftet.

Kvinderne kendte ikke den 28-årige i forvejen. I skuret blev den 32-årige truet med hobbykniven og forsøgt voldtaget, mens den 28-årige lagde sig ved siden af hende kun iført boxershorts og befølte hende, lyder tiltalen.

Han udtalte noget i retning af: 'Jeg behøver jo ikke at voldtage dig, fordi vi er venner'. Kvinden afviste at tage sit tøj af, og i det samme blev den 28-årige forstyrret af personer, der kom hen til skuret, så han gik udenfor. Så så kvinden sit snit til at løbe fra stedet.

Ifølge tiltalen blev hendes 41-årige veninde flere gange slået i ansigtet og på brystet med flad hånd af den 28-årige.

Retssagen mod den 28-årige starter den 21. november og dommen ventes den 24. november.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen