To LTF'ere fik livstid for bandedrab

Myrdede 22-årig i Mjølnerparken med seks skud

Video: Kenneth Meyer/Ritzau

To medlemmer af den nu forbudte bande Loyal To Familia er netop blevet idømt fængsel på livstid for et drab og to drabsforsøg begået under konflikten med rivalerne fra Brothas-banden i 2017.

Dommen er netop faldet ved et nævningeting i Københavns Byret, der tidligere i dag kendte de to LTF-medlemmer på 19 og 23 år skyldige. Deres navne må ikke oplyses, har retten besluttet.

De blev også dømt efter bande-paragraffen 81a, der fordobler straffen, når en forbrydelse begås under en væbnet bandekonflikt. Københavns Byret fandt det bevist, at skyderiet skete som led i konflikten mellem LTF og Brothas.

Skyderiet skete 9. november 2017 på en parkeringsplads i Mjølnerparken, hvor den 22-årige Ghassan Ali Hussein sad i en bil med to venner.

Den 22-årige blev ramt af seks af de syv skud, der blev affyret mod bilen. Han fik dræbende skud i hovedet og ryggen. Foto. Kenneth Meyer
Den 22-årige blev ramt af seks af de syv skud, der blev affyret mod bilen. Han fik dræbende skud i hovedet og ryggen. Foto. Kenneth Meyer
 

Dræbt af skud i hovedet og ryggen
LTF'erne kom kørende på en stjålet PGO-knallert og affyrede syv pistol-skud mod bilen. Ghassan Ali Hussein blev ramt af seks skud, herafet skud i hovedet og fire skud i ryggen, og blev dræbt.

Hans 19-årige fætter KH blev ramt af et strejfskud i venstre arm, mens den tredje mand, KB, flygtede ud af bilen, mens der blev skudt, og han slap uskadt.

Morderne kørte på knallerten til et grønt område ved Strødamsvej, hvor knallerten blev efterladt, og de to LTF'ere blev samlet op af en ukendt person i en hvid Toyota Avensis, der var lejet i Sverige.

'Nøje planlagt drab'
- Det er et nøje planlagt drab. Man kører ind, hopper af en knallert og affyrer skud mod bilen. Det er en likvidering. Der er ingen formildende omstændigheder i den her sag, sagde senioranklager Line Steffensen i sin procedure.

De to dømte ankede straks dommen til frifindelse. Ghassan Ali Husseins forældre fik hver 100.000 kr. i godtgørelse. Den dræbtes søster var ifølge Ekstra Bladets oplysninger til stede ved domsafsigelsen. Hun var klædt helt i sort.

Efter dommen krævede forsvarerne, at de to dømte fortsat skal være beskyttet af navneforbud under ankesagen. Den ene forsvarer sagde i retten, at det ville være farligt for hans klient at sidde varetægtsfængslet, hvis hans navn kommer ud.

Fortsat navneforbud
Retten efterkom forsvarernes ønske, så medierne må fortsat ikke oplyse navnene på de to livstidsdømte.

Flere tilhørere kom forbi og hilste på den ene dømte, som slog sig på brystet med knyttet næve som en hilsen.

Drabssagen er kørt over en række retsdage siden januar, og bevisførelsen har omfattet vidner.

Dagens dom faldt i retssal 27 i Københavns Byret, som ikke er beregnet til nævningesager. Det betød, at flere tilhørere, som ikke var familie eller presse, blev afvist, fordi lokalet ikke måtte rumme så mange mennesker af hensyn til brandsikkerheden.

Påkørslen af den stjålne knallert skete ved Den Sorte Plads på Nørrebro, hvor den 43-årige far opdagede de drenge, der havde stjålet hans søn knallert. Foto: Ekstra Bladet 112 - 11. nov. 2017 - kl. 11:31 Familie hårdt ramt: To sønner er nu blevet dræbt

Politiet har tidligere haft tre andre LTF'ere varetægtsfængslet som sigtede for at have skaffet og kørt flugtbilen, der samlede de to mordere op. Men politiet måtte løslade dem og droppe sigtelserne.

- Vi kan ikke bevise, hvem der kørte flugtbilen. Derfor er sigtelserne frafaldet, har senioranklager Line Steffensen tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Senioranklager Line Steffensen er rigtig godt tilfreds med livstidsdommen:

- Jeg er særdeles tilfreds med dommen. Retten har været enig i politi- og anklagemyndighedens vurdering af, at der var tale om en omhyggeligt planlagt handling. Ved at retten har idømt de to mænd livstid, sender retten et klart signal om, at der slås hårdt ned på likvideringer, siger Line Steffensen.