To mænd åbnede ild ved populært palads i Istanbul

To svært bevæbnede mænd er anholdt i Istanbul efter "terrorangreb", hvor ingen kom noget til

Der blev onsdag løsnet skud og kastet en granat ved indgangen til paladset Dolmabahce i Istanbul, som er en af Tyrkiets største turistattraktioner, og som også er hjemsted for nogle af premierministerens kontorer, skriver nyhedsbureauet Dogan.

To mænd, der bar rundt på et våbenarsenal med blandt andet håndgranater og et automatgevær, blev senere pågrebet af politiet ved det tyske konsulat i nærheden, oplyser tv-stationen NTV og nyhedsbureauet Dogan.

- De anholdte tilhører en "terrorgruppe", hedder det i en officiel erklæring, som ikke oplyser yderligere detaljer.

Den forbudte marxistiske kurdiske gruppe DHKP-C tog i januar skylden for et angreb på Dolmabahce paladset.

Der er ingen rapporter om tilskadekomne ved onsdagens anslag, og det står ikke klar, hvad der ligger til grund for det øjensynlige angreb mod soldater ved den ceremonielle vagtpost uden for paladset.

Episoden fandt sted på et tidspunkt, hvor der er mange spændinger i Tyrkiet som følge af myndighedernes optrappede "anti-terror"-offensiv mod jihadister i blandt andet Islamisk Stat og mod militante kurdere.

Dolmabahce er et af de sidste store paladser fra Det Osmanniske Rige. Grundlæggeren af det moderne Tyrkiet, Mustafa Kemal Atatürk, døde i paladset i 1938.

En del af paladset er åbent for offentligheden, mens en fløj er indrettet med receptionsrum og kontorer til premierminister Ahmet Davutoglu.

I det østlige Tyrkiet blev otte tyrkiske soldater onsdag dræbt ved et bombeangreb begået af det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK), skriver det officielle anatolske nyhedsbureau.

Soldaterne blev dræbt i provinsen Siirt af en fjernstyret bombe. Angrebet er det dødeligste, som tilskrives PKK, siden regeringens offensiv mod militante blev indledt i sidste måned. Syv soldater blev såret ved angrebet.

Nato-landet Tyrkiet har været i forhøjet alarmberedskab under den "synkroniserede krig mod terror", som både indebærer luftangreb mod militante kurdere fra PKK i Tyrkiet og Irak og mod Islamisk Stat i Syrien.