To mænd anholdt for to drab

To personer er anholdt for to drab begået på Vestsjælland i april og juni

Hør hvad Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi fortalte på fredagens pressemøde her. Video: Per Rasmussen.

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Opdateret klokken 19.52: Politiet oplyser på et pressemøde, at de to anholde er 42 og 34-årige er fra lokalområdet.

To personer er blevet anholdt og sigtet for at have begået to drab i Ruds Vedby og i Vemmelev.

Det oplyser Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

- Sidst på eftermiddaggen har vi foretaget anholdelse af to personer. Der er tale om to mænd fra vores lokale område. Vi har sigtet de to personer for drabet i Ruds Vedby og drabet i Vemmelev, uddyber politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Drabet i Ruds Vedby skete 21. april i år, mens drabet i Vemmelev skete 16. juni.

De to mænd vil bliver fremstillet i grundlovsforhør lørdag, hvor de vil bliver begæret varetægtsfængslet. Der vil blive anmodet om lukkede døre ved grundlovsforhøret.

På pressemødet fredag aften ville politiet ikke fortælle, hvor de to blev anholdt. Ej heller ville de komme nærmere ind på, hvad motivet for forbrydelsen kan have været.

112 Efter tre mordbrande: Nedsætter særlig efterforskningsgruppe

Fælles efterforskning
De to drab er siden tirsdag blevet efterforsket i en fælles efterforskningsgruppe, der er nedsat af Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi. Efterforskningsgruppen blev nedsat på grund af ligheder mellem sagerne.

'Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i dag nedsat en særlig efterforskningsgruppe, der samler efterforskningen af drabene fra Ruds Vedby og Vemmelev, ligesom vi er i tæt dialog med Midt- og Vestsjællands Politi omkring et drab i Odsherred-området med lignende indhold', skrev politiet tidligere på ugen i en pressemeddelelse.

Netop den efterforskning samt brugbare tips fra borgere har ført til anholdelsen af de to mænd.

- Det er af uvurderlig værdi, at vi få den type henvendelser, fordi den info kombineret med vores intensive efterforskning fører os til en situation, hvor vi kan foretage anholdelser, lød det fra politiinspektør Kim Kliver på pressemødet fredag aften.

Foto: Per Rasmussen 112 Mere end ild kæder vestsjællandske drab sammen

Ofrene for de to drab på Sydsjælland og drabet i Odsherred er alle ældre mænd, og fælles for de tre drab er, at ofrenes huse efterfølgende blev stukket i brand.

Her er ofrene for de tre drab

14. februar: 65-årige Finn Steensen Ørsdahl blev i februar blev fundet dræbt i sit udbrændte hus - en landejendom i Gundestrup i Odsherred. Han var ifølge politiet blevet dræbt med massiv vold.

21. april: En voldsom brand hærgede den 68-årige møntsamler Kiehn Georg Andersens hjem i Ruds Vedby. Han blev fem dage senere fundet dræbt i Blæsinge Grusgrav.

16. juni: En uidentificeret person blev fundet død efter en brand på en landejendom i Vemmelev. Undersøgelser viste, at offeret var blevet dræbt, før der blev stukket ild til huset. Først fem dage efter branden, blev den dræbte identificeret som husets 80-årige beboer, Poul Frank Jørgensen.

Dræbte Kiehn Andersens søn og søster føler ikke, at de bliver hørt og informeret tilstrækkeligt at politiet. Foto: Per Rasmussen Krimi Drabsoffer efterladt i grusgrav: Hvorfor blev han taget med?