To mænd dømt for over hundrede overtrædelser

To mænd fældet af dna-spor og et oliefyr

To mænd er ved retten i Randers blevet dømt for en lang stribe af lovovertrædelser, som blandt andet omfatter flere indbrud.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet kom på sporet af de to mænd i forbindelse med et indbrud i Randers NV i slutningen af 2018, hvor der blandt andet blev stjålet smykker, elektronik og andre værdigenstande for mange tusinde kroner.

I forbindelse med indbruddet fik gerningsmændene også fat i nøglen til beboernes bil, som de efterfølgende kørte væk i. I bilen var der imidlertid installeret et oliefyr, som kan styres med en mobiltelefon, og ved hjælp af den lykkedes det politiet at spore bilen, som var blevet efterladt på en parkeringsplads i Vivild på Djursland.

Ved hjælp af spor i bilen begyndte politiet at rette blikket mod en 29-årig mand, og kort efter fik de bestyrket mistanken, da der i forbindelse med et indbrud i Aalestrup i Nordjylland blev stjålet en riffel, som den 29-årige sammen med en 30-årig efterfølgende forsøgte at sælge.

Dømt for bedrageri
I januar blev begge mænd derfor anholdt, og dna-spor fik koblet den 29-årige til indbrud begået i oktober og december. Samtidig viste det sig også at den 30-årige langt fra var debutant inden for kriminalitet, og han havde blandt andet begået flere tilfælde af bedrageri ved at sælge varer på Den Blå Avis, uden at han leverede de varer, han havde modtaget betaling for.

Begge mænd blev dømt for alle forholdene, ligesom at de blev dømt for besiddelse af skydevåben på et offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder samt en lang række færdselsforseelser.

Alt i alt blev den 30-årige mand idømt fire års fængsel, mens den 29-årige har fået en straf på tre et halvt års fængsel.

- De to mænd blev samlet dømt for over 100 forhold, de har stjålet værdier for rigtig mange penge fra sagesløse borgere og kørt rundt med et farligt våben. På den baggrund er jeg tilfreds med, at retten idømte begge en længere fængselsstraf, siger senioranklager Jakob Beyer i pressemeddelelsen.

Den 30-årige mand har anket dommen, mens den 29-årige har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere