To mænd dømt for transport af penge

To mænd skal i fængsel i henholdsvis fire år og i to år og seks måneder for deres rolle i transport af meget store pengebeløb, som stammede fra kriminalitet

To mænd på henholdsvis 43 og 41 år blev ved Retten i Aarhus i dag dømt for at have ageret som pengekurérer for et kriminelt netværk med tråde til Holland og Spanien.

Den 43-årige erkendte i retten, at han igennem en periode på knap ni måneder -  fra 6. maj 2017 til 27. februar 2018 - havde afhentet cirka 34 millioner kroner, som han efterfølgende vekslede til Euro, inden pengene blev transporteret til Holland og Spanien.

Den 41-årige erkendte også sin rolle som pengekurér i en del af disse transporter, og han erkendte i retten, at han havde transporteret cirka 18 millioner kroner til Holland og Spanien. De to mænd blev dømt for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

- De to mænd erkendte deres rolle i transporten af disse meget store pengebeløb, og retten har udmålt straffen til henholdsvis fire år og to år og seks måneder. Det falder meget godt i tråd med praksis, selvom der ikke findes mange domme, hvor der er dømt for transport af så mange penge, siger anklager ved Særlig Efterforsking Vest, Morten Rasmussen, Østjyllands Politi. 

Fik konfiskeret Volvo og 800.000
Der blev hos den 43-årige blandt andet konfiskeret 800.000 kroner som udbytte, samt en Volvo XC90, som han havde anvendt til at transportere pengene ned gennem Europa. Hos den 41-årige blev der konfiskeret et mindre beløb på 15.500 svenske kroner samt 770 Euro.

Begge domfældte blev udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandigt. Den 43-årige ankede straks dommen med påstand om formildelse, mens den 41-årige modtog sin dom. De blev begge fængslet efter domsafsigelsen.

Sagen har rødder i en større anholdelsesaktion foretaget 7. marts i år, hvor Særlig Efterforskning Vest (SEV), der har sin base hos Østjyllands Politi, i en nøje planlagt og koordineret aktion efter mange måneders efterforskning foretog anholdelser af et større antal personer. Heraf blev de 15 den følgende dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus og varetægtsfængslet. Den 43-årige blev anholdt en uge tidligere den 27. februar 2018.

En række personer har nu fået dom, men flere afventer fortsat en afgørelse i den ganske omfattende sag.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere