To mænd fængslet efter skuddrab

Tre personer har fået opretholdt anholdelse i tre gange 24 timer

Politiets teori går på, at skyderiet er relateret til bandemiljøet. Video/redigering: Kenneth Meyer/LocalEyes/Mikkel Cramon

En dommer i Hillerød har søndag aften fængslet to mænd i fire uger efter lørdagens blodige opgør i Rungsted, hvor en 20-årig mand blev dræbt.

- Beslutningen blev begrundet med en mistanke om manddrab, fortæller anklageren hos Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Dommerens begrundelse er blandt andet, at vidner så de to mænd løbe fra gerningsstedet på Rungsted Strandvej tidligt lørdag aften.

112 Kaotisk gerningssted: Ofre skudt, påkørt og stukket

Samtidig er anholdelsen af tre andre mænd, der også har været fremstillet i søndagens grundlovsforhør, blevet opretholdt i tre døgn.

Sigtet for drab og drabsforsøg
Alle fem sigtes af Nordsjællands Politi for drab og for drabsforsøg. Ved den voldsomme begivenhed blev den 20-årige, der er fra Nivå, dræbt af skud, mens fire andre blev såret på forskellig vis.

En af de øvrige blev også ramt af skud, mens én blev stukket med kniv og de to sidste blev påkørt af en eller flere biler.

Fire af de sigtede mænd har udenlandsk-klingende navne, mens den sidste har et dansk navn. De blev beskyttet af et navneforbud, ligesom der også blev nedlagt navneforbud for drabsofferet af hensyn til hans familie.

Grundlovsforhøret varede i godt fem en halv time. Det er blevet gennemført bag lukkede døre. Politiet mener, at flere gerningsmænd er på fri fod.

Tungt bevæbnet politi fyldte meget i gadebilledet efter skyderiet. Foto: Kenneth Meyer
Tungt bevæbnet politi fyldte meget i gadebilledet efter skyderiet. Foto: Kenneth Meyer
 

Massevis af anholdte
En af de sigtede, der var iklædt hvide tøfler og en blå DNA-dragt under grundlovsforhøret, ville, før retsmødet gik i gang, vide, hvor hans advokat var, men blev af en politimand bedt om ikke at tage kontakt til de øvrige sigtede.

Samtlige fem sigtede i sagen nægter sig skyldige.

På et pressemøde fortalte chefpolitiinspektør Magnus Andresen, at der var anholdt 22 i løbet af natten. Syv personer blev anholdt på stedet, men er løsladt nu, fordi de ikke har den tilknytning til hændelsen, som politiet troede i går. Derudover har de anholdt seks personer i Greve-området. De blev også løsladt efterfølgende.

Personer der blev anholdt på stedet er efterfølgende blevet løsladt. Foto: Kenneth Meyer
Personer der blev anholdt på stedet er efterfølgende blevet løsladt. Foto: Kenneth Meyer
 

- Og så står vi med anholdte, der er anholdt andre steder på Sjælland. Og det er dem, som vi nu har begrundet mistanke om, at de har deltaget i hændelsen i går. De bliver fremstillet i grundlovsforhør i løbet af søndag eftermiddag, sagde han.

112 Tilfældigt café-møde førte til skud