To mænd fængslet for voldtægt mod kvinde

De to mænd er sigtet for at have udsat kvinden for fuldbyrdet voldtægt i et hus i Hjørring natten til søndag.

Politiets teknikere finkæmmede fra morgenstunden det formodede gerningssted i det centrale Hjørring, hvor voldtægten i følge offeret fandt sted. (Foto: René Schütze)
Politiets teknikere finkæmmede fra morgenstunden det formodede gerningssted i det centrale Hjørring, hvor voldtægten i følge offeret fandt sted. (Foto: René Schütze)

Politiet i Nordjylland sigter to mænd på 21 og 27 år for at have voldtaget en 25-årig kvinde natten til søndag i et hus i Hjørring.

De to mænd, der lige som kvinden er fra det afrikanske land Eritrea, er ved et grundlovsforhør søndag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i knap fire uger til den 20. november.

- Mændene er sigtet for fuldbyrdet voldtægt. En tredje mand, som blev anholdt sammen med de to andre, er løsladt. Det viste sig, at han ikke havde noget med sagen at gøre, men bare stod ved siden af kvinden, siger vagtchefen til Ritzau.

Politiet leder til gengæld efter en formodet tredje medgerningsmand til forbrydelsen.

Voldtægten fandt ifølge politiet sted i et privat hjem. Politiet er tilbageholdende med at fortælle yderligere, da der er en mulig medgerningsmand på fri fod.

Politiet fik anmeldelsen om voldtægten via et telefonopkald ved tretiden søndag morgen.

- Vi får anmeldelsen fra en person, der står med en kvinde, der fortæller, at hun er blevet voldtaget. Kvinden står med noget tøj under armen, fortæller politiets vagtchef.

Nordjyske Stiftstidende har talt med en 25-årig mand, der har fortalt, hvordan han på vej hjem fra en tur i byen pludselig så en kvinde komme løbende imod sig.

Hun var chokeret, græd og rystede, har han fortalt.

En anden mand kom løbende sammen med kvinden, og ifølge vidnet havde kvinden tillid til ham. Manden forsøgte på gebrokkent engelsk at fortælle, hvad der var sket.

Politiet ønsker ikke at bekræfte avisens oplysninger.

- Hvad der er foregået på stedet, kan jeg ikke sige.

Da politiet nåede frem, blev tre mænd anholdt og kvinden bragt til undersøgelser på retsmedicinsk institut for at sikre eventuelle beviser.

Politiet ønsker ikke direkte at fortælle, om offeret kendte sine gerningsmand, men vagtchefen siger:

- Hvis man har samme nationalitet, kender man efter stor sandsynlighed hinanden eller har samme omgangskreds.

Hverken kvinden eller de voldtægtssigtede taler dansk, så politiet har benyttet sig af tolke i forbindelse med afhøringerne.