To personer overfaldet: Tog ur til 300.000 kr. fra offer og stak ham to gange med kniv

To mænd blev overfaldet i indre København. Den ene mistede sit Rolex-ur. Nu starter retssagen mod de tiltalte

Et Rolex-ur, der angiveligt er 300.000 kr. værd, blev røvet på gaden under brug af grov vold og kniv, lyder tiltalen. PR-foto
Et Rolex-ur, der angiveligt er 300.000 kr. værd, blev røvet på gaden under brug af grov vold og kniv, lyder tiltalen. PR-foto

En kold vinternat i januar blev to mænd overfaldet af gaderøvere i Larsbjørnsstræde i indre København, hvor den ene, mens han lå på gaden med brækket næse, måtte tage sit Rolex-ur til 300.000 kr. af håndleddet og give uret til røverne sammen med sin pung og en guldring.

Men inden de to røvere flygtede, stak den ene af dem offeret to gange i kroppen med en foldekniv, hvor det ene stik gik 10 centimeter ind.

Tirsdag stilles to danske mænd på 25 og 27 år for Københavns Byret tiltalt for røveri og grov vold. De nægter sig skyldige. Dommen falder først senere, fordi det ene offer, som skal vidne, er rejst på ferie. Desuden er den 27-årige ved at blive mentalundersøgt, fordi han muligvis skal have en anden sanktion end straf.

Brækkede næsen
Gaderøveriet skete den 20. januar klokken 03.20, hvor ofrene N og D ifølge anklageskriftet blev overfaldet af de tiltalte. N fik to knytnæver i ansigtet og blev revet om på gaden, hvor han blev sparket i hovedet.

Se også: Udenlandske kriminelle overfalder rigmænd: Anders fik stjålet ur til 350.000 kroner

Den ene røver visiterede ham for værdier, mens den anden røver forsøgte at holde fast i D, der prøvede at flygte, men gled og faldt omkuld. Så gav begge røvere ham flere spark i hovedet og på kroppen, så han brækkede næsen og hans venstre tommefinger gik af led.

Den 25-årige forsøgte selv at tage D´s Rolex-ur af, men først da en af røverne trak en kniv og sagde: – Giv mig dit ur, gav D op og gav røverne uret, sin pung og en guldring.

De to tiltalte blev anholdt kort efter. Den ene havde Rolex-uret på sig, den anden pungen, mens guldringen blev fundet smidt på jorden. De har siddet varetægtsfængslet lige siden. Den 27-årige er tidligere straffet for vold.

Offeret D måtte opereres efter overfaldet.

'Rolex-trekanten'
I starten af året og sidste år var der en række tyverier af dyre ure i området omkring Kongens Nytorv, som derfor blev kaldt 'Rolex-trekanten'.

Det var hovedsagelig udenlandske 'dansetyve', der distraherede ofrene og stjal deres dyre ure. Blandt ofrene var rigmanden Lars Seier Christensen, medstifter af Saxo Bank, der mistede et Ulysse Nardin ur til 300.000 kr. til to tyve, der flygtede fra Kongens Nytorv ad Ny Adelgade.

Politiet efterforskede dengang otte anmeldelser, mens en enkelt formodet tyv, en afrikaner, blev anholdt.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen