To såret i shopping-center: Hævn for tidligere opgør

Cirka 17-årig ramt af skud i ryggen. Øjenvidner så gerningsmænd flygte. Ni er anholdt

Her føres en af de anholdte personer væk (video: Local Eyes)

OPDATERET:

Den alvorligst sårede ved skyderiet i shopping-centeret Fields på Amager skal være en cirka 17-årig ung mand, der er blevet skudt i ryggen. Han er kørt til Rigshospitalets traumecenter. Efter operation er hans tilstand stabil.

Et andet offer ramt af et skud i armen, men kun den cirka 17-årige er kørt på traumecenteret, den anden på Hvidovre Hospital.

Politiet mener, der er tale om to bande-relaterede grupper, som er stødt sammen, og ni er anholdt.

Et formodet tredje offer viste sig at være uskadt, fordi han var iført skudsikker vest, som blev snittet af et knivstik.

Se mere video på Local Eyes

- Vi har oplysninger om, at de to grupperinger tidligere haft haft sammenstød. Vi har mindst tre anholdte, sagde Lau Thygesen, chef for afdelingen for Organiseret Kriminalitet, tidligere på eftermiddagen. Klokken 16 oplyste Københavns politi, at ni var anholdt.

Politiet har ingen nærmere oplysninger om de såredes tilstand og ved ikke, hvor mange skud, der er affyret.

Flere øjenvidner oplyser til Ekstra Bladet, at de så flere gerningsmænd flygte fra selve indkøbscenteret ned til parkeringskælderen, hvor der ifølge politiet blev skudt.

En af mændene var ifølge vidnerne maskeret med en sort eller navyblå 'halsedisse' og hættetrøje. En anden var umaskeret, men havde armycut frisure.

Her kan du se video fra stedet (video: Kenneth Meyer og Linda Johansen) 

Truede med knive
Opgøret startede tilsyneladende i indkøbscenteret, hvor et vidne fortæller om, at gerningsmændene truede flere med knive. Så løb de ned i p-kælderen, hvor opgøret ifølge politiet kulminerede med skyderi.

To elever fra Ørestad Gymnasium var gået i Fields for at spise frokost, da de først lagde mærke til flere maskerede mænd, der holdt i en sølvfarvet bil ved hovedindgangen til Fields, før de kørte.

- Efter vi havde spist gik vi hen til elevatoren på anden etage, hvor to kom spurtende forbi os og løb ned mod p-kælderen. Den ene var tildækket med 'halsedisse' og hættetrøje. Begge havde arbejdsbukser på, og dene ene holdt noget i hånden, som vi ikke kunne se, hvad var, fortæller den ene af gymnasieeleverne Mohammed til Ekstra Bladet.

En mand er blevet tilbageholdt efter skyderiet i Fields. Læserfoto 112 - 18. mar. 2015 - kl. 12:13 Tre såret af skud og knivstik i shoppingcenter

En ansat i Fields fortæller til Ekstra Bladet, at han lagde mærke til en maskeret mand, der var helt formummet med en 'halsedisse', så man knapt kunne se hans øjne. Han gik hen mod en rulletrappe og otte-10 minutter senere vrimlede det med politi på stedet.

Regions Hovedstadens vagtcentral sendte den første ambulance kl. 12.09, som var tæt på og hurtigt fremme. Den næste ambulance var fremme klokken 12.18 og vagtcentralen endnu en ambulance samt to akutlæger, den ene regionens indsatsleder.

- Vi er kørt med to patienter, en til Rigshospitalet og en til Hvidovre Hospital, oplyser vagtcentralen til Ekstra Bladet.

 Her kan du se mere video fra stedet (video: Local Eyes)

(Privatoptagelser)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 4 Politiet har mindst tre anholdte efter det formodede bandeopgør. Privatfoto.
2 af 4 En af de anholdte, der her sidder i en politibil iført dna-dragt, bar angiveligt skudsikker vest. (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 4 Skyderiet startede angiveligt oppe i Fields og fortsatte i p-kælderen. (Foto: Kenneth Meyer)
4 af 4 (Foto: Finn Frandsen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere