To sosu-assistenter overfaldet i ghetto: Politi øger patruljering

Møde mellem gadeplansmedarbejdere, Slagelse Kommune og fædregruppe på Motalavej i Korsør i dag

To social- og sundhedsassistenter er blevet overfaldet på Motalavej i Korsør. (Googlemaps)
To social- og sundhedsassistenter er blevet overfaldet på Motalavej i Korsør. (Googlemaps)

Ved du noget? Kender du til sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En mandlig og en kvindelig ansat i Slagelse Kommunes social- og sundhedspleje er mandag aften blevet overfaldet af en gruppe unge, mens de var på arbejde i indvandrerbydelen på Motalavej i Korsør.

Det fortæller avisen Sjællandske i sin torsdagsudgave.

Oplysningerne bekræftes over for Ekstra Bladet af politikommissær ved lokalpolitiet i Slagelse, Kurt G. Nielsen.

- Det er korrekt, at vi har fået en anmeldelse om to ansatte i hjemmeplejen, der er blevet overfaldet. Vi har som konsekvens af sagen skærpet patruljeringen derude, og vi har en persongruppe, vi skal have fat i, siger Kurt G. Nielsen til Ekstra Bladet.

Hidtil er det uklart, hvad der førte til, at de to ansatte pludselig blev opsøgt i kvarteret omkring klokken 19.37 mandag aften, som er det tidspunkt, overfaldet skete ifølge politiets døgnrapport. En gruppe unge henvendte sig til de to, der var på aftenvagt og havde en gruppe borgere på Motalavej, som de var på vej ud for at hjælpe. Den mandlige social- og sundhedsassistent er angiveligt både blevet slået og sparket. Han har siden været på skadestuen.

- Vi afventer nu politiattesten derfra, siger Kurt G. Nielsen til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under faktaboksen...

Her er Danmarks ghettoer

København:

Mjølnerparken

Tingbjerg/Utterslevhuse

Stærevej mv. (NY)

Høje Taastrup:

Tåstrupgård

Charlotteager

Gadehavegård

Greve:

Askerød (NY)

Køge:

Karlemoseparken

Roskilde:

Æblehaven/Rønnebærparken

Holbæk:

Agervang mv.

Slagelse:

Ringparken

Motalavej

Odense:

Vollsmose

Svendborg:

Byparken/Skovparken

Esbjerg:

Præstebakken/Syrenparken

Stengårdsvej-kvarteret

Fredericia:

Korskærparken

Horsens:

Sundparken

Kolding:

Munkebo

Skovparken/Skovvejen

Vejle:

Finlandsparken

Aarhus:

Bispehaven

Gellerupparken/Toveshøj

Aalborg:

Løvvangen (NY)

Sebbersundvej mv.

 

Kilde: uibm.dk (liste pr. 1. december 2015)

Kræver garanti for sikkerhed
Slagelse Kommunes hjemmepleje har ifølge Kurt G. Nielsen taget initiativ til et møde med kvarterets gadeplansmedarbejdere samt Fædregruppen på Motalavej, så det kan blive afklaret, om der skal gøres mere for at højne sikkerheden for de ansatte i hjemmeplejen.

Ifølge Sjællandskes oplysninger ønsker hjemmeplejens ansatte en garanti for, at de kan arbejde sikkert, selv om de skal rundt til mange borgere i det indvandrertunge kvarter.

Politiet har endnu ikke afhørt andre end dem, som Kurt G. Nielsen kalder for 'de kendte personer' i sagen. Der mangler endnu at blive fastlagt et motiv til, at de ansatte skulle opsøges og tilsyneladende også forulempes.

- Vi ved ikke, hvorfor de blev overfaldet, siger Kurt G. Nielsen.

Området, hvor optrinnet fandt sted. (Foto: Google Maps) 112 - 8. sep. 2015 - kl. 05:50 Masseslagsmål med 100 mennesker: Slagsbrødre løsladt

For nogle år siden var der i samme kvarter problemer for redningsberedskabet, som oplevede, at der blev kastet med sten og skudt fyrværkeri af, når de ankom til Motalavej med brandbiler.

Og ifølge TVØst har et langvarigt arbejde på at forbedre områdets image ellers været ved at bære frugt, men der har flere gange de seneste måneder været meldinger om gruppers angreb på myndighedspersoner i området, ligesom borgere har klaget over hærværk.

Artiklen fortsætter under billedet...

Lejlighederne på Motalavej i Korsør udgør tilsammen et område, som Udlændinge-, integrations- og boligministeriet kategoriserer som ghetto. Det er i dette område, at ansatte i hjemmeplejen i Slagelse angiveligt er blevet overfaldet. (Foto: Per Rasmussen)
Lejlighederne på Motalavej i Korsør udgør tilsammen et område, som Udlændinge-, integrations- og boligministeriet kategoriserer som ghetto. Det er i dette område, at ansatte i hjemmeplejen i Slagelse angiveligt er blevet overfaldet. (Foto: Per Rasmussen)

Ikke aktuelt med politibeskyttelse
Flere medier fortæller, at det er blevet besluttet at give de ansatte i hjemmeplejen politieskorte i aftentimerne, når de skal på arbejde på Motalavej. Men ifølge lokalpolitiet i Slagelse er det ikke aktuelt at ledsage hjemmeplejens ansatte for på den måde at skabe sikkerhed for de ansatte.

- Det har vi ikke fundet behov for. Det mener vi ikke pt. er nødvendigt, siger Kurt G. Nielsen til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få fat i centerchef i Slagelse Kommune Marianne Kristensen for at få en kommentar til sagen. Hendes sekretær oplyser, at hun er optaget af møde med politi, de ansatte i hjemmeplejen og fagforeningen FOA frem til ud på eftermiddagen.

Ekstra Bladet erfarer, at ansatte i hjemmeplejen alene kører til området Motalavej i Korsør to og to netop for at undgå, at ansatte er alene på job i kvarteret.

Se også: Ung mand stukket ihjel i Korsør

Motalavej har pr. 1. december 2015 status af ghetto ifølge Udlændinge- integrations og boligministeriet.

1 af 2 Lejlighederne på Motalavej i Korsør udgør tilsammen et område, som Udlændinge-, integrations- og boligministeriet kategoriserer som ghetto. Det er i dette område, at ansatte i hjemmeplejen i Slagelse angiveligt er blevet overfaldet. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 2 To social- og sundhedsassistenter er blevet overfaldet på Motalavej i Korsør. (Googlemaps)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere