To SOSU-assistenter tiltalt for uagtsomt manddrab

Har været sigtet i forbindelse med fejlmedicinering af en ældre mandlig beboer

Kender du til sagen eller den døde mands familie, så skriv til Ekstra Bladet på 1224 (koster alm. smstakst)

Statsadvokaten i Viborg har besluttet at køre en straffesag mod fire SOSU-assistenter, der har været sigtet i en sag om fejlmedicinering.

De fire SOSU-assistenter har været sigtet for uagtsomt manddrab i forbindelse med fejlmedicinering af en ældre mandlig beboer på plejehjemmet Sifsgård i Åbyhøj, den 9. juli 2013, skriver statsadvokaten i Viborg i en pressemeddelelse. 

To af SOSU-assistenterne er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab. De er også tiltalt for overtrædelse af autorisationslovens § 75.

Sigtelsen mod de to øvrige SOSU-assistenter frafaldes.

 Se også: Sosu-assistenter sigtet for uagtsomt manddrab

Det er anklagemyndighedens vurdering, at det kun var to af SOSU-assistenterne, der aktivt bidrog til at medicinere den ældre mand på en sådan måde, at han kort efter afgik ved døden. De to er tiltalt for grov forsømmelse og skødesløshed ved at knuse og opløse medicin og give det direkte i en blodåre via venflon. Medicinen var alene beregnet til oral indtagelse, skriver anklagemyndigheden.

Anklagemyndigheden har ikke kunnet finde beviser for, at de to øvrige SOSU-assistenter deltog aktivt eller i øvrigt havde et medansvar for handlingen, der førte til mandens død. Derfor bliver sigtelsen mod de to frafaldet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere