To tyske turister udførte heltedåd

Syd- og Sønderjyllands Politi indstiller to tyske turister til dusør, efter at de reddede 39-årig kvinde i havsnød ud for Rømø

Det var ud for stranden på Rømø, at en 39-årig kvinde kom i havsnød, da hun liggende på sin luftmadras var uopmærksom på den kraftige fralandsvind. (Foto: Polfoto)
Det var ud for stranden på Rømø, at en 39-årig kvinde kom i havsnød, da hun liggende på sin luftmadras var uopmærksom på den kraftige fralandsvind. (Foto: Polfoto)

Store ord som 'fantastisk' og 'heltedådig gerning' flyder frit fra vagtchef Ivan Gohr Jensen, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Vagtchefen henviser til det drama, der søndag middag fandt sted i havet ud for Rømø. Her havde en 39-årig kvinde med bopæl i Sønderjylland i første omgang nydt det skønne sommervejr ved at ligge og flyde på en luftmadras med armlæn. Kvinden var dog ikke opmærksom på den stride fralandsvind, som fik hende til at flyde cirka 700 meter væk fra kysten.

Se også: 11-årig druknet. Blev genoplivet af sin far

- Da hun opdagede, at hun var drevet så langt ud, forsøgte hun selv at padle tilbage mod stranden, men det var umuligt i fralandsvinden, fortæller Ivan Gohr Jensen til Ekstra Bladet.

Vagtchefen fortsætter:

- Kvinden gik efterhånden i panik, og da en 42-årig tysk kvinde på vindsurfer kom hende til undsætning, klamrede den nødstedte sig så meget til sin luftmadras, at den 42-årige tysker måtte bruge magt for at få hende over på sit surfbrædt.

Indlagt på Aabenraa Sygehus

I mellemtiden var en 27-årig mand, som også er tysk turist, svømmet ud mod den paralyserede, 39-årige kvinde, hvis ægtefælle var vidne til dramaet inde fra stranden.

- De to tyskere udførte en heltedådig indsats. De gjorde det fantastisk, og derfor har vi også besluttet at indstille dem til en dusør, siger Ivan Gohr Jensen.

Se også: Ældre mand druknet på svømmetur

Få minutter efter at de to tyskere havde hjulpet den 39-årige i land, ankom en redningshelikopter. Herefter blev kvinden tilset af en læge, som kunne konstatere, at hun var så udmattet og chokeret, at hun skulle undersøges på Aabenraa Sygehus.

- Kvinden skal nok komme sig, men det kunne være gået grueligt galt, hvis det ikke havde været for de to turister. Dem skylder vi en stor tak, siger Ivan Gohr Jensen.