To varetægtsfængslet for skyderi juleaften

Efter næsten to år har politiet fået et gennembrud i sagen om et likvideringsforsøg på en 34-årig mand juleaften i 2013

Det var her i denne baggråd til Frederikssundsvej, at den 34-årige blev såret af skud juleaften 2013.(Foto: Kenneth Meyer)
Det var her i denne baggråd til Frederikssundsvej, at den 34-årige blev såret af skud juleaften 2013.(Foto: Kenneth Meyer)

To mænd er fredag aften blevet anholdt og sigtet for en skudepisode, der stammer helt tilbage fra december 2013.

Her blev en 34-årig mand med indvandrerbaggrund juleaften forsøgt likvideret af to gerningsmænd, der trængte ind i en spillehal i Brønshøj. En af gerningsmændene skød den 34-årige i brystet på klos hold, der dog på mirakuløs vis overlevede overfaldet.

Se også: Personligt opgør bag drabsforsøg juleaften

Fremstillet i grundlovsforhør
Efter episoden ville den 34-årige mand dog ikke afgive forklaring til politiet og med undtagelse af et par anholdelser, der senere resulterede i frigivelse, har efterforskningen i sagen stået stille.

De to sigtede, der begge er i 20'erne, blev i dag fremstillet i grundlovsforhør unde navneforbud og for lukkede døre. Det vides derfor ikke, hvad der har ledt til anholdelsen. De to mænd blev efter et flere timers langt grundlovsforhør varetægtsfængslet i 24 dage.

Politiet fandt i aftes både en pistol og et gevær i et grønt område ved Mjølnerparken.
(Foto: Mathias Øgendahl) 112 - 21. aug. 2015 - kl. 07:16 Bandekonflikt koger op igen

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var det et internt og personligt opgør, der tilsyneladende var baggrunden for, at den 34-årige blev forsøgt dræbt.

Likvideringsforsøget blev starten på en længerevarende konflikt i bandemiljøet, hvor en række skudepisoder fandt sted som gengældelse for spillehalsskyderiet.

Det 34-årige offer har ifølge Ekstra Bladets oplysninger tidligere været tilknyttet bandemiljøet omkring Nørrebro.

Få oplysninger
Da politiet ankom til gerningsstedet juleaften i 2013 havde de fleste i spillehallen forladt stedet. Derfor er kun ganske få vidner afhørt om episoden, og ingen af dem har været synderligt samarbejdsvillige under politiets efterforskning af sagen.

I dagene efter episoden fandt politiet en udbrændt Mercedes i Hareskoven nord for København, der blev sat i forbindelse med skyderiet.

1 af 2 I Hareskoven nord for København fandt politiet en udbrændt Mercedes dagen efter drabsforsøget.(Foto: Matthias Øgendal)
2 af 2 Det var her i denne baggråd til Frederikssundsvej, at den 34-årige blev såret af skud juleaften 2013.(Foto: Kenneth Meyer)