Tørklæde-tyv lokker unge piger i fælde

Mindst 10 unge piger er blevet snydt efter at have betalt for et tørklæde på nettet uden at modtage det. Alt tyder på, at der er tale om den samme gerningsmand

Billede fra sælger, hvor tørklædet bliver vist frem. Foto: Privatfoto
Billede fra sælger, hvor tørklædet bliver vist frem. Foto: Privatfoto

Har du haft lignende oplevelser, så send mail hertil.

Handelsplatforme som Trendsales og DBA, hvor private internt handler med varer, bliver brugt af tusindvis af danskere. Men mindst ti af disse danskere er over de sidste par måneder blevet snydt, når de har forsøgt at købe et tørklæde af mærket Lala Berlin.

Line Christensen er en af dem, og hun er nu kommet på sporet af fuskeren fra Østjylland i samarbejde med de andre piger, der er blevet snydt.

Hvad er der sket?
En annonce på handelsportalen Trendsales fangede mandag Line Christensens opmærksomhed. Ifølge annoncen kunne man få et af de populære tørklæder til 1700 kroner. Line og sælgeren aftalte hurtigt handlen, hvorefter Line overførte 1700 kroner via Mobile Pay.

Pakken skulle nå frem den kommende dag. Men efter to dage skrev Line til sælgeren, da tørklædet stadig ikke var dukket op:

- Jeg skriver og ringer til hende, men uden at få svar. Kort efter er nummeret ikke længere i brug, og jeg finder ud af, at hun har blokeret mig og slettet sin Mobile Pay, så jeg ikke kan anmode om at få pengene tilbage. Her går det op for mig, at jeg er blevet snydt.

Artiklen fortsætter under billedet...

Line Christensen er blevet snydt for 1700 kr., fordi hun betalte for et tørklæde, som aldrig nåede frem. Foto: Privatfoto
Line Christensen er blevet snydt for 1700 kr., fordi hun betalte for et tørklæde, som aldrig nåede frem. Foto: Privatfoto
 

Line kontaktede torsdag Nordjyllands Politi om sagen, og forsøgte at søge hjælp hos Trendsales. Herefter blev hun kontaktet af omkring ti forskellige piger, som alle var blevet snydt af samme sælger.

- I min kontakt med de andre piger viser det sig, at hun (tørklædefuskeren, red.) har været i gang siden november, hvor hun har solgt tørklædet på både Trendsales og DBA. Hun udgiver sig for at være forskellige personer, men det er det samme telefonnummer, som hun bruger ved alle handler. Og ingen modtager tørklædet, siger Line Christensen til Ekstra Bladet.   

På sporet
Nogle af de andre piger, som er blevet snydt, er gået videre med sagen. Det viste sig nemlig, at en af pigerne besøgte sælgeren i november for at se tørklædet, og på den måde kender sælgerens navn og adresse.

- Jeg var venner med hende på Facebook, og her lagde hun et opslag op, hvor hun solgte tørklædet. Jeg skrev til hende, at jeg gerne ville have det, og så kom jeg og hentede det. Men nu kan jeg se, at hendes profil er blevet ændret til den profil, som har snydt de andre piger, siger Alberte Fynbo, som er den eneste af pigerne, som rent faktisk har fået tørklædet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sheila Mikkelsen ville gerne købe tørklædet, men fik ikke lov, fordi hun ville møde sælger på adressen. Foto: privatfoto
Sheila Mikkelsen ville gerne købe tørklædet, men fik ikke lov, fordi hun ville møde sælger på adressen. Foto: privatfoto
 

- Vi tror, at det var inden, at hun (tørklædefuskeren, red.) begyndte at snyde. Vi tror, vi ved, hvem hun er, siger Line Christensen.

Har du haft lignende oplevelser, så send mail hertil.

Sheila Mikkelsen reagerede også på tørklæde-annoncen. Men da hun selv er fra Horsens, ville hun hente tørklædet på adressen, hvilket fik sælgeren til at bakke ud.

- Jeg kunne se, at hun kom fra det samme område som mig, så jeg spurgte mit netværk, om der var nogen, der kendte hende. Og det var der, siger Sheila Mikkelsen til Ekstra Bladet.

Pigerne er også stødt på tørklæde-tyven på de sociale medier. Line Christensen er gået til Nordjyllands Politi, som har bedt om dokumentation, hvorefter de efter sigende vil gå videre med sagen.

Ekstra Bladet har indtil videre uden held forsøgt at få både Nordjyllands og Østjyllands Politis kommentarer til sagen.

Fra politikredse lyder det, at man følger op på mandag.

Ekstra Bladet har desuden forsøgt at kontakte både Trendsales og sælgeren uden held.

Gode råd til sikker handel mellem private på nettet
  • Vælg sælger med omhu
  • Vær realistisk med prisen
  • Mød sælger privat
  • Lav en skriftlig aftale

Læs mere på Forbrugerrådet Tænks hjemmeside.

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere