Tog-drama: Amerikanske passagerer overmandede gerningsmand

Den franske inderigsminister bekræfter, at det var to amerikanske passagerer på toget, der stoppede manden med automat-riffelen

Foto: AP

Tre personer er blevet såret efter skudramaet i et tog på vej mod Paris.

Men det kunne være endt meget være, hvis ikke to amerikanske passagerer var grebet ind. Det oplyser den franske indenrigsminister Bernard Cazeneuve på et netop overstået pressemøde.

- Jeg vil gerne takke de to modige amerikanske passagerer. Al vores taknemmelighed og beundring går til de to, sagde han på pressemødet.

Derudover fortalte han, at han nu ville tage sig tid til at besøge de sårede.

- Mine tanker er hos de sårede og passagerne i chok, siger Bernard Cazeneuve.

Flere store medier har bragt billedet af det, der angiveligt viser gerningsmanden blive anholdt. (Foto: Christina Cathleen Coons) 112 - 21. aug. 2015 - kl. 19:58 Skyderi i tog mellem Amsterdam og Paris sårer tre

Det voldsomme skyderi fandt sted nær Arras i det nordlige Frankrig kort efter klokken 18, hvor den formodede gerningsmand åbnede ild i hurtigtoget. 

Ifølge den franske avis La Voix du Nord nåede han at affyre flere skud med en Kalashnikov, inden han blev overmandet af en række passagerer på toget.

To amerikanske passager skulle efter sigende have hørt en maskinpistol, der blev ladt på toilettet. Det er nu bekræftet af den franske anklagermyndighed, skriver Le Figaro.

Herefter skulle der være opstået en skudveksling, der endte med tre sårede og en anholdt gerningsmand.

Motivet er fortsat ukendt, men fransk politi vil på nuværende tidspunkt ikke udelukke, at der er tale om et terrorangreb, men ifølge Indenrigsministeriets talsmand er det stadig for tidligt at tale om terror.

Jean-Hugues Anglade har spillet med i flere Hollywood-film (Foto: All Over Press) 112 - 21. aug. 2015 - kl. 20:43 Medier: Hollywood-skuespiller såret i tog-skyderi

Også præsident Francois Hollande har fordømt angrebet på sin officielle Twitter-profil.

- Jeg udtrykker min medfølelse med de sårede i angrebet på et tog fra Amsterdam til Paris. Alt bliver gjort for at alt om denne tragedie kommer frem, skriver han.