Tog-drama: Vi tæskede løs på gerningsmanden

Fire passagerer måtte virkelig slå til, da de skulle overmande en bevæbnet mand på et tog fra Paris til Amsterdam i går aftes

Sådan fik de fire mænd overmandet den 26-årige gerningsmand. (Foto: AP)

Se klippet ovenover

Fire mænd, Anthoney Sadler, Chris Norman, Alek Skarlatos og Spencer Stone, bliver i dag hyldet som helte, efter de i går fik afværget en ren katastrofe på et tog fra Paris til Amsterdam.

En 26-årige bevæbnet mand åbnede pludselig ild på toget, hvor tre i alt blev såret, inden fire hurtige passagerer fik overmandet gerningsmanden.

Tre helte fra togdramaet i Belgien. (Foto: Reuters) 112 - 22. aug. 2015 - kl. 06:55 Tog-drama: Sådan overmandede vi geværmanden

- Det gik hurtigt. Først kom Spencer, og så vi andre. Vi fik slået ham bevidstløs, så vi kunne få ham bundet, sagde den britiske forretningsmand, Chris Norman, på et pressemøde tidligere i dag.

- Jeg har hans blod på trøjen, og så har jeg også Spencers (red. en af de andre redningsmænd) blod på. Det tog en evighed at komme ind til stationen, da vi først havde overmandet gerningsmanden, også fordi Spencer var såret, siger Chris Norman.

En af redningsmændene, Spencer Stone, blev såret undervejs, da den 26-årige gerningsmand fik stukket ham overfladisk på halsen.

112 - 21. aug. 2015 - kl. 22:20 Tog-drama: Amerikanske passagerer overmandede gerningsmand

- Spencer blev ramt, men han havde stadig overskud til at hjælpe en af de andre passagerer, som havde fået skåret halsen over. Spencer er den virkelige helt i den her situation, siger Anthony Sadler, der også hjalp med at få overmandet gerningsmanden.

Den 26-årige gerningsmand er angiveligt kendt af myndighederne i Frankrig for at have radikale islamistiske synspunkter.

Hans motiv for at have automatvåben - heriblandt en AK-47 Kalashnikov - og store mængder ammunition med sig, er endnu ikke kendt, men det er fransk politis antiterrorenhed, der står for afhøringen af manden.